• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Máslíčko z pizzerie + ciabatta
Napište svůj komentář k receptu

Máslíčko z pizzerie + ciabatta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslíčko z pizzerie + ciabatta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Máslíčko z pizzerie
    • máslo
    • 4
      ks kapary 2g celkem
    • 2
      ks snitka petržele 1-2 , 2g celkem
    • 0,33
      stroužek česnek 1.5 g celkem
    • 17
      ml rostlinný olej
    • 0,25
      lžička vegeta
    • 1
      špetka sůl
  • Ciabatta
    • 400
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • 200
      ml voda teplá
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička sůl
    • 6
      ks zelené olivy pokrájené na čtvrtky

Postup přípravy receptu

1
Máslíčko: vše kromě másla rozmixujeme nebo najemno rozetřeme. Promícháme s rozměklým máslem a podáváme namazané na plátcích čerstvé ciabatty. Jen tip pro odměření toho oleje - jde to snadno v odměrce, co se přidává k lékům.
2
Ciabatta: do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut, propracujeme. Necháme těsto na teplém místě přikryté kynout asi hodinu až zdvojnásobí objem. Na vále rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30x15 cm) poklademe olivami (pokud nechcete, olivy vynechte) a placky po delší straně přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečícím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C.
3
Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly. Nejlepší jsou čerstvé, těsně po vychladnutí, kdy jsou krásně křupavé. Jinak tohle je ta mňamka, co servírují v pizzerii, než vám donesou jídlo...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adrijská Ciabatta

Adrijská Ciabatta

Plněná ciabatta

Plněná ciabatta

Pizza těsto z pizzerie

Pizza těsto z pizzerie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 18. 10. 2007 12:00

    To nevím, Anonyme. já ji rozpekla vcelku a pak jsme ji jedli ještě teplou.

  • Anonym | 18. 10. 2007 10:52

    Já jsem včera koupila v Lidlu také ciabattu neochucenou. Máslíčko dělám zásadně s kořením od Kotányi - Bylinkové máslo - to nám velmi chutná. Teď jsen potřebuji poradit: můžu tu ciabatu rozpékat nakrájenou na plátky, potřenou česnekem a bylinkovým máslem? Děkuji Jana

  • Di | 17. 10. 2007 10:52

    V Praze přece jenom můžeme ciabattu koupit hotovou (naposledy jsem koupila velmi dobrou předpečenou ciabattu v Lidlu - mají různé druhy), takže na pečení došlo pouze jednou, ale do máslíčka jsme se přímo zamilovali. Dávám do něj pouze česnek, olej a vegetu (já tedxy raději Maggi - Harmonii chuti). Dobré pečivo, máslíčko a pár oliv + něco dobrého na zapití mě uvede do stavu kulinářské blaženosti!

  • Marie H. | 17. 10. 2007 10:06

    Lenko, Vaši Olivovou kuchařku mám, je bezvadná a už se těším na tu Mořskou !

  • Lenka Světová | 17. 10. 2007 10:06

    Malé upřesnění: můj je pouze recept na ciabattu, máslíčko vyšpiónovala Lidka ;-)Doufám, že tato skvělá kombinace si najde cestu na mnohé stoly. Máslíčko jsem ještě nevyzkoušela, ale chystám se na něj o víkendu. Ciabatta je skvělá i ochucená bylinkami, nebo třeba vlašskými ořechy. Dobrou chuť!

  • Lenka Světová | 17. 10. 2007 09:46

    Zcela náhodou jsem zde objevila svůj recept. Najdete jej i v knize OLIVOVÁ KUCHAŘKA (viz informace na http://olivovakucharka.webgarden.cz). Poprvé jsem jej publikovala na stránkách, na něž chodívá i Lidka.Zdravím všechny přispívající i pasivní čtenářky a čtenáře a jsem moc ráda, že ciabatta chutná i v jiných rodinách.Mimochodem, na trhu se před Vánocemi objeví i kuchařka MOŘSKÁ, opět víc než pouhá kuchařka. Kniha s recepty, ale také mnoha zajímavými informacemi.P.S. Jsem odpůrcem kečupu, proto doporučuji místo kečupu vmíchat do těsta spíš rajský protlak - reakce na připomínku paní Aleny Böhmové :-)

  • Standa | 15. 7. 2007 17:09

    tak to já jsem zakoupil v Německu namíchanou směs Ciabatta od firmy www.Diamant-mehl.de a byla opravdu nepřekonatelná. Ten recept z této stránky zkusím a dám vědět

  • Katka Altmanová | 23. 5. 2007 10:43

    výborné!

  • Di | 21. 5. 2007 16:27

    Vrátila jsem se z Říma a chtěla doma mým chlapcům připravit něco italského. Mimo jiné došlo i na tento recept. Mohla bych se podepsat pod to, co napsala pavlik. Druhý den jsem máslíčko dělala na zbylou ciabattu znovu a zbytek se dojedl s čekým chlebem - i to bylo skvělé!!

  • pavlik | 28. 2. 2007 09:30

    Báječná mňamka. Včera večer jsem upekla a ve dvou jsme skoro všechno snědli. Připíjeli jsme bílé víno a olizovali se až za ušima. Super.Máslíčko dělám takhle: máslo, česnek, čerstvá bazalka a sušená rajčata.

  • Lidka Kábrtová | 2. 1. 2007 13:16

    Markéto, tohle byla zase špionáž v pizzerii. Taky hodně vyhlášené. Snad Vám to máslíčko bude chutnat.

  • Lidka Kábrtová | 15. 10. 2006 15:33

    Já ty placky řeším spíš nějak odhadem, vzniknou mi spíš takové šišky...

  • jitkakytka | 7. 10. 2006 05:19

    A jak vysoká má být ta placka před přeložením? Po přeložení je tedy čverec 15x15 cm?

  • Lidka Kábrtová | 6. 10. 2006 11:35

    Aleno, to jsem moc ráda, nejlepší je ještě vlahá....a skutečně je příprava strašně snadná.

  • Alena Böhmová | 6. 10. 2006 08:34

    Ciabatta byla velmi jednoducha na pripravu, nadherne vykynula a po upeceni a vychladnuti byla temer hned pryc. Od ted uz ji v obchode nekoupim ;) Jinak zkuste do testa nakrajet kapary, poklást pred prelozenim tenkymi platky rajcat a do testa vmichat trosku kecupu

  • Lidka Kábrtová | 3. 10. 2006 20:01

    To se hrozně moc divím, ciabatty peču docela pravidelně, slané nejsou a také těsto není lepivé....děti je milují. Nemohla jste se někde překouknout při přípravě?

  • Di | 3. 10. 2006 19:30

    Záleží na tom, jakou používáte sůl. Alpská solí mnohem méně než obyčejná.

  • Adel Blahova | 3. 10. 2006 17:44

    Ciabatty jsem dopekla, misto oliv dala nakrajena rajcata, pekne vykynuly a budou priste urcite vytecne, tentokrat jsou na hranici vyhozeni - dve lzicky soli jsou opravdu MOC, temer se nedaji jist, jak moc jsou slane. Priste dam jen jednu a budou milionkrat lepsi. Nicmene diky za recept.

  • Adel Blahova | 3. 10. 2006 11:45

    Tak mam za sebou prvni fazi - nechavam zrovna kynout. Testo bylo dost ridke a hrozne moc se lepilo, musela jsem pridat spoustu mouky na val a neslo dobre zpracovat. Uvidime jak to bude pokracovat - dam vedet.

  • Lidka Kábrtová | 25. 4. 2006 16:35

    Lidko, uvidíte. Čerstvě upečená je neodolatelná a ty dva kusy sní normální rodina na posezení.

  • Lidka Puchingerová | 25. 4. 2006 14:16

    Děkuji za recept, určitě co nejdříve vyzkouším

  • Lidka Kábrtová | 24. 4. 2006 19:11

    Já se poprvé výroby ciabatty bála, ale je to fakt jednoduché a s tou z obchodu se to nedá srovnat. Dělám ji jednou za čas, když chci rodinu rozmazlit - mají ji hrozně rádi.

  • Pavlína Svitáková | 24. 4. 2006 14:06

    Dělám si podobně bylinkové máslo,ale recept na ciabattu je bezva.Připomíná mi těsto na pizzu,krom oliv.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Hladká mouka Kapary Máslo Olivový olej Rostlinný olej Snitka petržele Sůl Vegeta Voda Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový dort

Banánový dort

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

170
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
149
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kuba s růžičkovou…
103
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Pečené kapří hranolky s…
94
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Máslíčko z pizzerie + ciabatta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact