• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslíčko z pizzerie + ciabatta
Napište svůj komentář k receptu

Máslíčko z pizzerie + ciabatta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslíčko z pizzerie + ciabatta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Máslíčko z pizzerie
    • máslo
    • 4
      ks kapary 2g celkem
    • 2
      ks snitka petržele 1-2 , 2g celkem
    • 0,33
      stroužek česnek 1.5 g celkem
    • 17
      ml rostlinný olej
    • 0,25
      lžička vegeta
    • 1
      špetka sůl
  • Ciabatta
    • 400
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • 200
      ml voda teplá
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička sůl
    • 6
      ks zelené olivy pokrájené na čtvrtky

Postup přípravy receptu

1
Máslíčko: vše kromě másla rozmixujeme nebo najemno rozetřeme. Promícháme s rozměklým máslem a podáváme namazané na plátcích čerstvé ciabatty. Jen tip pro odměření toho oleje - jde to snadno v odměrce, co se přidává k lékům.
2
Ciabatta: do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut, propracujeme. Necháme těsto na teplém místě přikryté kynout asi hodinu až zdvojnásobí objem. Na vále rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30x15 cm) poklademe olivami (pokud nechcete, olivy vynechte) a placky po delší straně přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečícím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C.
3
Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly. Nejlepší jsou čerstvé, těsně po vychladnutí, kdy jsou krásně křupavé. Jinak tohle je ta mňamka, co servírují v pizzerii, než vám donesou jídlo...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adrijská Ciabatta

Adrijská Ciabatta

Plněná ciabatta

Plněná ciabatta

Pizza těsto z pizzerie

Pizza těsto z pizzerie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 18. 10. 2007 12:00

    To nevím, Anonyme. já ji rozpekla vcelku a pak jsme ji jedli ještě teplou.

  • Anonym | 18. 10. 2007 10:52

    Já jsem včera koupila v Lidlu také ciabattu neochucenou. Máslíčko dělám zásadně s kořením od Kotányi - Bylinkové máslo - to nám velmi chutná. Teď jsen potřebuji poradit: můžu tu ciabatu rozpékat nakrájenou na plátky, potřenou česnekem a bylinkovým máslem? Děkuji Jana

  • Di | 17. 10. 2007 10:52

    V Praze přece jenom můžeme ciabattu koupit hotovou (naposledy jsem koupila velmi dobrou předpečenou ciabattu v Lidlu - mají různé druhy), takže na pečení došlo pouze jednou, ale do máslíčka jsme se přímo zamilovali. Dávám do něj pouze česnek, olej a vegetu (já tedxy raději Maggi - Harmonii chuti). Dobré pečivo, máslíčko a pár oliv + něco dobrého na zapití mě uvede do stavu kulinářské blaženosti!

  • Marie H. | 17. 10. 2007 10:06

    Lenko, Vaši Olivovou kuchařku mám, je bezvadná a už se těším na tu Mořskou !

  • Lenka Světová | 17. 10. 2007 10:06

    Malé upřesnění: můj je pouze recept na ciabattu, máslíčko vyšpiónovala Lidka ;-)Doufám, že tato skvělá kombinace si najde cestu na mnohé stoly. Máslíčko jsem ještě nevyzkoušela, ale chystám se na něj o víkendu. Ciabatta je skvělá i ochucená bylinkami, nebo třeba vlašskými ořechy. Dobrou chuť!

  • Lenka Světová | 17. 10. 2007 09:46

    Zcela náhodou jsem zde objevila svůj recept. Najdete jej i v knize OLIVOVÁ KUCHAŘKA (viz informace na http://olivovakucharka.webgarden.cz). Poprvé jsem jej publikovala na stránkách, na něž chodívá i Lidka.Zdravím všechny přispívající i pasivní čtenářky a čtenáře a jsem moc ráda, že ciabatta chutná i v jiných rodinách.Mimochodem, na trhu se před Vánocemi objeví i kuchařka MOŘSKÁ, opět víc než pouhá kuchařka. Kniha s recepty, ale také mnoha zajímavými informacemi.P.S. Jsem odpůrcem kečupu, proto doporučuji místo kečupu vmíchat do těsta spíš rajský protlak - reakce na připomínku paní Aleny Böhmové :-)

  • Standa | 15. 7. 2007 17:09

    tak to já jsem zakoupil v Německu namíchanou směs Ciabatta od firmy www.Diamant-mehl.de a byla opravdu nepřekonatelná. Ten recept z této stránky zkusím a dám vědět

  • Katka Altmanová | 23. 5. 2007 10:43

    výborné!

  • Di | 21. 5. 2007 16:27

    Vrátila jsem se z Říma a chtěla doma mým chlapcům připravit něco italského. Mimo jiné došlo i na tento recept. Mohla bych se podepsat pod to, co napsala pavlik. Druhý den jsem máslíčko dělala na zbylou ciabattu znovu a zbytek se dojedl s čekým chlebem - i to bylo skvělé!!

  • pavlik | 28. 2. 2007 09:30

    Báječná mňamka. Včera večer jsem upekla a ve dvou jsme skoro všechno snědli. Připíjeli jsme bílé víno a olizovali se až za ušima. Super.Máslíčko dělám takhle: máslo, česnek, čerstvá bazalka a sušená rajčata.

  • Lidka Kábrtová | 2. 1. 2007 13:16

    Markéto, tohle byla zase špionáž v pizzerii. Taky hodně vyhlášené. Snad Vám to máslíčko bude chutnat.

  • Lidka Kábrtová | 15. 10. 2006 15:33

    Já ty placky řeším spíš nějak odhadem, vzniknou mi spíš takové šišky...

  • jitkakytka | 7. 10. 2006 05:19

    A jak vysoká má být ta placka před přeložením? Po přeložení je tedy čverec 15x15 cm?

  • Lidka Kábrtová | 6. 10. 2006 11:35

    Aleno, to jsem moc ráda, nejlepší je ještě vlahá....a skutečně je příprava strašně snadná.

  • Alena Böhmová | 6. 10. 2006 08:34

    Ciabatta byla velmi jednoducha na pripravu, nadherne vykynula a po upeceni a vychladnuti byla temer hned pryc. Od ted uz ji v obchode nekoupim ;) Jinak zkuste do testa nakrajet kapary, poklást pred prelozenim tenkymi platky rajcat a do testa vmichat trosku kecupu

  • Lidka Kábrtová | 3. 10. 2006 20:01

    To se hrozně moc divím, ciabatty peču docela pravidelně, slané nejsou a také těsto není lepivé....děti je milují. Nemohla jste se někde překouknout při přípravě?

  • Di | 3. 10. 2006 19:30

    Záleží na tom, jakou používáte sůl. Alpská solí mnohem méně než obyčejná.

  • Adel Blahova | 3. 10. 2006 17:44

    Ciabatty jsem dopekla, misto oliv dala nakrajena rajcata, pekne vykynuly a budou priste urcite vytecne, tentokrat jsou na hranici vyhozeni - dve lzicky soli jsou opravdu MOC, temer se nedaji jist, jak moc jsou slane. Priste dam jen jednu a budou milionkrat lepsi. Nicmene diky za recept.

  • Adel Blahova | 3. 10. 2006 11:45

    Tak mam za sebou prvni fazi - nechavam zrovna kynout. Testo bylo dost ridke a hrozne moc se lepilo, musela jsem pridat spoustu mouky na val a neslo dobre zpracovat. Uvidime jak to bude pokracovat - dam vedet.

  • Lidka Kábrtová | 25. 4. 2006 16:35

    Lidko, uvidíte. Čerstvě upečená je neodolatelná a ty dva kusy sní normální rodina na posezení.

  • Lidka Puchingerová | 25. 4. 2006 14:16

    Děkuji za recept, určitě co nejdříve vyzkouším

  • Lidka Kábrtová | 24. 4. 2006 19:11

    Já se poprvé výroby ciabatty bála, ale je to fakt jednoduché a s tou z obchodu se to nedá srovnat. Dělám ji jednou za čas, když chci rodinu rozmazlit - mají ji hrozně rádi.

  • Pavlína Svitáková | 24. 4. 2006 14:06

    Dělám si podobně bylinkové máslo,ale recept na ciabattu je bezva.Připomíná mi těsto na pizzu,krom oliv.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Hladká mouka Kapary Máslo Olivový olej Rostlinný olej Snitka petržele Sůl Vegeta Voda Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Dýňová polévka.......Danča

Dýňová polévka.......Danča

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

81
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v…
80
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
53
Babiččin rychlý jogurtový koláč
Babiččin rychlý…
47
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Máslíčko z pizzerie + ciabatta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact