• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Martinské rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Martinské rohlíčky

autor: kacikJP
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Martinské rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • moučkový cukr na obalení
    • 1
      ks žloutek ale mohou být i celá dvě vejce
    • 2
      lžička cukr krystal
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 50
      g droždí
    • 250
      g hera
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

1
Uděláme si kvásek ze sklenky mléka 2 lžiček cukru a kvasnic. Zpracujeme 1/2 mouky s vejci, přidáme tuk a kvásek. Poté dosypáváme mouku. Necháme 15-20 min. kynout. Mezitím si dáme vařit mák s mlékem a cukrem. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každý vyválíme do velikosti velkého talíře. Rozdělíme na 8 dílů.
2
Na každý dílem dáme lžičku vychladlého máku a svineme od širšího kraje. Takto zavynuté rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150-170 °C.
3
Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru. Lze plnit i tvarohem či povidly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Dia rohlíčky s ořechy

Dia rohlíčky s ořechy

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 17. 11. 2016 07:48

    250 g tuku na 500 g mouky je příliš, vznikne mastná koule, pochybuji, že vykyne. Tradiční recept je 150 g tuku na 500 g mouky plus ostatní přísady

  • Jana | 17. 11. 2016 07:46

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  • Jana | 17. 11. 2016 07:46

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  • Jajapta | 9. 11. 2013 13:09

    Na půl kila mouky 50 g kvasnic? Proč, když stačí polovic?

  • kristina bleta | 15. 11. 2007 13:37

    Super. Dělám každý rok, byť s jinými nádivkami. Těsto jsem dělala podle starého receptu od známé, ale tohle je lepší, rohlíčky jsou nadýchané a jemné. Naši mají rádi nádivku z tvarohu a povidlí doplněnou o rozinky namočené v rumu.

  • Líba K. | 21. 9. 2006 15:55

    Tento recept velmi ráda a často používám - když se mi nechce dělat nádivka, dávám do každého rohlíčku čtvereček hořké čokolády. Výborné je také naslano - např. šunka, sýr a zelíčko.

  • RADKA | 21. 9. 2006 13:32

    Opravdu staci kynout jen 15-20 min?Rohlicky pecu moc rada,deti je zboznuji.Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Maková náplň Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
16
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
16
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Krampol (†87) o strachu ze smrti a průběhu svého pohřbu

Krampol (†87) o strachu ze smrti a průběhu svého pohřbu

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Martinské rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact