• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Martin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Martin koláč

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Martin koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Světlý piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Tmavý piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Růžový piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • potravinářské barvivo červené - troška
  • Bílá náplň
    • 250
      ml voda
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      zlatý klas
    • 200
      g máslo
  • Čokoládová náplň
    • 250
      ml voda
    • 7
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      zlatý klas
    • 200
      g máslo
  • Kokosová náplň
    • 500
      ml voda
    • 250
      g kokos
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce želatina
  • Marcipánová hmota
    • 2
      sklenice sušené mléko (sklenice=3dl)
    • 1,50
      lžíce margarín
    • 2
      sklenice moučkový cukr
    • 1
      dl vlažná voda
    • malinový džem nebo Rybízový

Postup přípravy receptu

1
Upečeme piškoty stejným způsobem: vyšleháme bílek do tuha, postupně přidáváme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Do kakaového piškotu přidáme kakao, do růžového několik kapek červené barvy. Každý piškot zvlášť upečeme a necháme vychladnout.
2
Bílou a čokoládovou náplň připravíme stejně: ve vodě uvaříme Zlatý klas a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, do čokoládové náplně dáme i kakao, postupně všleháme vychladlý Zlatý klas.
3
Kokosová náplň: ve vodě necháme nabobtnat želatinu, potom ji rozpustíme, vmícháme kokos, cukr. Do vychladlé náplně vmícháme máslo.
4
Marcipánová hmota: smícháme všechny přísady a vypracujeme jednolitou hmotu.
5
Koláč skládáme takto: světlý piškot potřeme bílou náplní, uložíme tmavý piškot, potřeme čokoládovou náplní, navrstvíme kokosovou náplň, potřeme malinovým nebo rybízovým džemem, uložíme růžový piškot. Potom celý koláč příčně rozkrojíme na poloviny (budeme mít 2 čtverce). Marcipánovou hmotu rozdělíme na poloviny, každou rozválíme mezi fólií na čtverec podle velikosti koláčů tak, abychom hmotou zakryli povrch i boky koláčů. Necháme ztuhnout a potom krájíme na řezy.
6
Koláč je poměrně časově i finančně náročný, ale je dobrý i na slavnostnější příležitosti.
7
Poznámka: Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou

Smetanový koláč s meruňkami a…

Citronový raw koláč s jahodami

Citronový raw koláč s jahodami

Bretonský koláč - Quatre quart

Bretonský koláč - Quatre quart

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 15. 8. 2006 17:19

    Janka, nie je to až také náročné, ale rozpísala som to dosť podrobne, aby tomu rozumeli aj tí menej skúsení : )))

  • Jana Kutačová | 8. 8. 2006 17:00

    Terezko,pracuji ve školství a trpělivosti bych měla mít více než dost,ale asi mě ji už na pečení zákusků(které navíc nejím)tolik nezbývá.možná právě proto,že jsem masožroutek:o) Jinak jsem ale chytrolín,zajdu s tímto receptíkem za mamčou a ta je kuchařka a pekařka vynikající,takže si ho od ní nechám upéct třeba k narozeninám.Už teď se na ně těším,ikdyž mi už není dvacet..:o)

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 14:13

    Janka, je to síce trocha prácne, ale koláč je skutočne dobrý, mám ho od kolegyne a keď ho upiekla prvýkrát a doniesla, odsúhlasilo ho 30 ľudí. Je pravda, že ja ho robím len sporadicky, práve pre tú prácnosť.

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 14:10

    Kuchařko on-line, ďakujem, ale poprosím ešte pridať tých 5 lyžíc kryšt. cukru aj do tmavého aj do ružového piškotu. Ďakujem.

  • Jana Kutačová | 6. 8. 2006 22:57

    Tak tohle bych vážně chtěla ochutnat-jen jeden malinký kousíček,protože to zní božsky,ale jsem si zcela jistá(bohužel),že s mým přístupem k pečení,moučníků ,kdy musím mít všechno šup šup smícháno,vhozeno na plechu a upečeno,tak tento zákusek nejspíš neochutnám...Ach jo!..:o)

  • Kuchařka on-line | 6. 8. 2006 19:43

    Opraveno.

  • Tereza Jarčušková | 31. 7. 2006 12:03

    Ospravedlňujem sa, voľajako mi to vypadlo. Pravdaže tam ide cukor. Do všetkých troch druhov piškóty ide 5 lyžíc kryštálového cukru. Prosím kuchařku on-line, aby to doplnila. Ďakujem. Ešte raz sa ospravedlňujem a ďakujem za upozornenie .

  • Zdeňka | 29. 7. 2006 21:32

    Paní Terezko,do piškotového těsta nepatří cukr?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Kakao Kokos Malinový džem Margarín Máslo Moučkový cukr Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Sušené mléko Vejce Vlažná voda Voda Želatina Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

165
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
118
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
86
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
48
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Martin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact