• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marokánky IV.
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky IV.

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky IV.
Marokánky IV.
Marokánky IV.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 20
      g hladká mouka
    • 160
      g cukr krupice nebo krystal
    • 160
      g ořechová jádra mandle, lísková jádra, vlašská jádra namíchat
    • 160
      g kandované ovoce + rozinky (kdo má rád)

Postup přípravy receptu

1
Ořechy a ovoce nakrájíme na kousky nebo nudličky.
2
Smetanu, cukr, van.cukr a mouku svaříme, za stálého míchání, do zhoustnutí asi 5min. Přidáme ovoce a ořechy, smícháme a chvilku necháme vychladnout.
3
Na peč.papír klademe lžičkou malé hromádky směsy a pozvolna pečeme při 150°C až začnou hnědnout.
4
Sundáváme vlažné a po vychladnutí máčíme zespodu v čokoládě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky II.

Marokánky II.

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • smolici
    smolici | 23. 12. 2015 18:04

    zřejmně pečené moc dlouho, já nenechávám až do hnědé barvy, jen světloučké

  • Pavlina69 | 3. 12. 2015 15:51

    Dělám je každý rok podle podobného receptu a jsou super. :-) :-) :-)

  • jájá | 22. 7. 2015 11:22

    Komentář se ukáže až po schválení, tak si asi Jinka pro jistotu napsala ještě jeden, když ho neviděla.

  • anevanu | 22. 7. 2015 11:07

    Tak nevím zda udělat tenhle recept.Nesedí mi tu dvě věci.Za prvé ,hodnocení receptu je jedna ,ale je tu dost negativních komentářů.A za druhé jsou tu dvě v podstatě stejná negativní hodnocení ve stejný den 6minut po sobě.Zdá se mi nepravděpodobné,že se tu sejdou ve stejný den ve stejný čas dva hodnotitelé se stejným názorem.Nevím řekla bych operátore jestli můžeš tak se na to podívej a jestli to umíš nějak to vyřeš :-\ Ještě je tu jeden podobný recept Marokánky ze smetany kde dávají o 100g méně cukru.Tam už tyhle rozpory nejsou

  • anevanu | 22. 7. 2015 11:06

    Tak nevím zda udělat tenhle recept.Nesedí mi tu dvě věci.Za prvé ,hodnocení receptu je jedna ,ale je tu dost negativních komentářů.A za druhé jsou tu dvě v podstatě stejná negativní hodnocení ve stejný den 6minut po sobě.Zdá se mi nepravděpodobné,že se tu sejdou ve stejný den ve stejný čas dva hodnotitelé se stejným názorem.Nevím řekla bych operátore jestli můžeš tak se na to podívej a jestli to umíš nějak to vyřeš :-\ Ještě je tu jeden podobný recept Marokánky ze smetany kde dávají o 100g méně cukru.Tam už tyhle rozpory nejsou

  • Já | 18. 12. 2014 18:56

    Vůbec to není dobrý recept. Jsou tvrdé, nedobré...hodnotím špatně. Škoda peněz a práce.

  • Jinka | 18. 12. 2014 18:50

    Hruuuza, udělala jsem vše co jste zde napsala a marokánky byly tvrdé jako broky!! Škoda peněz a práce. :-X

  • jana | 3. 12. 2014 17:34

    neni chyba v ingrediencich? struktura i chut nestoji za nic, skoda prace :-X

  • KRISTÝNA | 12. 12. 2012 17:17

    jsou úžasné ;-)

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:22

    to máte pravdu, chutnají jinak než "ty kupované", ale právě proto nám chutnají daleko víc.... ;-)

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:19

    důležité je nechat směs chvilku vychladnout než dáte hromádky na plech a nedělat placičky ale hromádky (kopeček spíš vyšší než do šířky)...tím jak se pak začnou roztékat, tak to udělá placičku samo. Hotové pak musíte nechat úplně zchladnout na plechu a peč.papíru, oni trochu ztuhnou a pak už jdou snadněji, ale stejně je to piplačka - proto je dělám maličké (dávám hromádky čajovou lžičkou), čím větší tím horší práce..... jak je ale polomáčíte, tak čokoláda to pěkně zafixuje a pak už drží perfektně tvar. (Když je máčím, dávám na peč.papír a když čokoláda zatuhne, jdou pěkně sundat). Jinak o čokoládě dovnitř jsem také přemýšlela, ale bála bych se právě toho že se rozteče....ale hotové se polomáčí, takže ve finále to s čokoládou máte. (moje první dílo bylo také neúspěch, ale vzhledem k tomu, že je máme moc rádi, tak jsem vydržela a vše jsem vychytala) :-\

  • Radka | 5. 12. 2011 18:22

    Není chyba v ingrediencích? Jako marokánky placky vůbec nechutnají :-( , jinak to jde a snědí se taky.

  • Bopik | 5. 12. 2011 13:19

    Tak se mi to celý ropadlo, nedrží to vůbec pohromadě :( Kde jsem udělala chybu? Jediné v čem jsem pozměnila recept bylo že jsem přidala kousky čokolády. Díky za odpověd.

  • leto | 29. 11. 2011 12:47

    Víborné,jen jsem použila hnědý cukr.Krásně se roztečou na plechu,tak je lepší nechávat větší mezery. :-[

  • Jurdo: | 13. 7. 2011 07:19

    Měli by tě vykázat z místních stránek :-X .

  • Jurda | 12. 7. 2011 20:04

    Rrerederded

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Svatba Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kandované ovoce Ořechová jádra Smetana ke šlehání Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

103
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
80
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
72
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
70
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
62
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Marocké žampiony s cizrnou
Marocké žampiony s cizrnou
Marokánky
Marokánky
Marokánky II.
Marokánky II.
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky ze smetany
Marokánky ze smetany
Marshmallow Muffiny
Marshmallow Muffiny
  • Recepty.cz
  • Marokánky IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact