• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marokánky II.
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky II.

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks ořechy Vyloupané
    • 1
      balíček kandované ovoce (Směsi)
    • 1
      balíček rozinky (Necelý malý balíček)
    • 0,13
      l mléko
    • 40
      g cukr
    • 10
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Mléko, cukr, máslo a hladkou mouku dát vařit do kastrolku, přejít varem, do husté směsi nasypat nasekané ovoce, ořechy a rozinky, zamíchat. Na vymaštěný plech (já dávám pečící papír) dát lžičkou menší hrudky. Dát do rozpálené trouby, vypnout a sušit 10 minut. Po vytažení z trouby jsou vláčné, měkké, opatrně sundat špachtlí a na chladném místě nechat vystydnout. Celé namáčím v domácí čokoládě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 3. 2024 13:34

    Taky jsem dělala z dvojité dávky, dobré, doporučuji

  • Anonym | 6. 12. 2006 11:24

    diky ohlasum jsem delala z dvojite davky,i tak mam pocit ze do vanoc je jeste budu muset udelat jsou uzasne a pritom jednoduche.Delam poprve a timto moc dekuji

  • jaja 13 | 12. 4. 2006 14:09

    Když jsem marokánky dělala posledně na vánoce, tak jsem tam zapomněla dát cukr a poprvé mě chutnaly, byla jsem sice doma jediná, kdo je jedl, ale byly mňam. Takže bez cukru můžu doporučit.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 4. 2006 13:31

    Dívala jsem se tady na recepty domácí čokolády a mám jej skoro stejný: 250 g 100% tuku rozpustit na plotýnce a odstavit. Do vlažného přidat 25 dkg práškového přesátého cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 6 dkg kakaa. Rozmíchat za tepla tak dlouho, až se to všechno spojí dohladka a nekřupe cukr. Nesmí vařit. Dávka vystačí na marokánky, ozdobení různého cukroví a ještě do formiček.

  • anonym | 12. 4. 2006 12:17

    Prosim jeste o recept na vasi domaci cokoladu.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 4. 2006 11:54

    Ona je, paní Jarko, sladká i ta čokoláda, takže asi by to mohlo být úplně bez cukru. Ještě jsem to ale nezkoušela, máme to takhle rádi. Dělám je už 20 let, musím z dvojité dávky, takhle je jich málo.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 11:17

    Díky, konečně recept, který není moc tučný ani sladký. U klasických marokánků mne právě tohle odrazovalo. A když cukr úplně vynechám, ovoce a rozinky by mohly stačit...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kandované ovoce Máslo Mléko Ořechy Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

139
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
57
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jágrova chráněnka Elizabeth Kopecká: Vztahu půjdu naproti

Jágrova chráněnka Elizabeth Kopecká: Vztahu půjdu naproti

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou
Marocké masové koule s kapustičkami a…
Marocké žampiony s cizrnou
Marocké žampiony s cizrnou
Marokánky
Marokánky
Marokánky IV.
Marokánky IV.
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky ze smetany
Marokánky ze smetany
  • Recepty.cz
  • Marokánky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact