• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marmeláda z bezinek a jablek
Napište svůj komentář k receptu

Marmeláda z bezinek a jablek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marmeláda z bezinek a jablek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka
    • 1
      kg cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      kg bezinky
    • hnědý rum (Nebo šťávy z 1 citronu)

Postup přípravy receptu

1
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a vaříme ještě asi 8 minut.
2
Dále přimícháme buď trochu rumu, nebo můžeme marmeládu ochutit šťávou z jednoho citronu a 1 lžičkou skořice. Naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
3
Tato marmeláda chutná jako z borůvek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 31. 8. 2015 17:33

    Recept je výborný, trochu jsem si upravila postup - vykrájená jablka a bezové kuličky jsem povařila cca 10 minut a pak propasírovala přes jemné síto, abych jablka zbavila slupek a bezinky peciček. Získala jsem tak jemnou kašovitou hmotu. Pak jsem přidala 1 kg cukru a cca 10 minut povařila, až marmeláda začne želírovat. Pak jsem přidala šťávu z citronu, skořici, lžíci rumu a lžičku kyseliny citronové. Chuťově je to jako borůvková marmrláda, kterou miluji.

  • Simča S.
    Simča S. | 31. 8. 2015 17:32

    Recept je výborný, trochu jsem si upravila postup - vykrájená jablka a bezové kuličky jsem povařila cca 10 minut a pak propasírovala přes jemné síto, abych jablka zbavila slupek a bezinky peciček. Získala jsem tak jemnou kašovitou hmotu. Pak jsem přidala 1 kg cukru a cca 10 minut povařila, až marmeláda začne želírovat. Pak jsem přidala šťávu z citronu, skořici, lžíci rumu a lžičku kyseliny citronové. Chuťově je to jako borůvková marmrláda, kterou miluji.

  • Madmax | 19. 8. 2012 16:50

    Prosím vás mají se zozvařit pecičky nebo ne z bezu??Dík za odpověd nebo jak dlouho vařit?

  • Ivana Šumpelová | 25. 8. 2008 16:09

    Tak jsem dělala marmeládu podle kuchařky pouze z bezinek. Obecně jsem teď dělala marmeládu poprvé. Zaujal mě tento recept a tak jsem do vařících se bezinek nastrouhala pár hrušek (náhrada za jablka), které nám tu přezrávají, přidala trochu kyseliny citronové a skořici a chutnalo to výtečně! Takže tohle je opravdu super recept!

  • Martina Kratochvilova | 3. 9. 2007 12:08

    Je opravdu vyborna, ale seminka se za tu dobu nechtela rozvarit. Tak jsem nakonec pristoupila k prolisovani pres sito, kdy seminka zustala v situ. Mozna delsim varenim by to zmekla, ale asi by to bylko na ukor vitaminu. S tim rumem to je bezvadne, mam to na VAnoce.DikMartinaK,

  • Airan Novakova | 27. 9. 2005 13:50

    Potvrzuji, tato marmelada opravdu chutna jako z boruvek!!! Je to o mnohem lepsi nez ze samotnich bezinek! Zbyla mi pul sklenice a decka to snedli lzickou, ani jsem se k palacinkam na ktere me Alenka navnadila nedostala. Moc dekuji za vyborny a zdravy recept - na bezinky nedam dopustit:-))

  • Airan Novakova | 21. 6. 2005 15:12

    Tu marmeladu jsem jeste nezkousela ale po precteni uz se nemuzu dockat az budou bezinky zrale:-)

  • Anonym | 14. 6. 2005 10:31

    tu marmeladu urcite vyzkousim:-)

  • Alena | 4. 5. 2005 12:52

    včera jsem měla palačinky s touto marmeládou a již se chystám, že letos musím udělat znovu tuto marmeládu je vynikající...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Hnědý rum Jablka Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

170
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
18
Pečené uzené koleno
Pečené uzené koleno
13
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
13
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
12
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marocká harira
Marocká harira
Marocké kuře
Marocké kuře
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou
Marocké masové koule s kapustičkami a…
  • Recepty.cz
  • Marmeláda z bezinek a jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact