• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Marinovaný vepřový bůček s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný vepřový bůček s povidly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pro milovníky masa nasladko je tu marinovaný vepřový bůček pečený s jablky, švestkami a cibulí. Nebudou chybět ani povidla rozmíchaná ve víně, kterými se maso v závěru přípravy potře. Už při pečení se vám ze vší té vůně začnou sbíhat sliny!

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřový bůček
    • 5
      lžíce sůl
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • -2
      ks cibule
    • 2
      ks jablko
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 2
      lžíce povidla
    • 100
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

1
Z bůčku odkrojte kůži, tuku pod ní se ale nezbavujte. Maso dejte do pekáče, obalte směsí soli a cukru, zakryjte potravinářskou fólií, zatěžkejte a uložte do lednice. Nechte odležet alespoň 6 hodin, ideálně přes noc, maso se díky marinádě zbaví přebytečné vody.
2
Před pečením maso lehce otřete a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Cibuli nakrájejte na klínky, jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Cibulí s jablky vystelte pekáč, přidejte sušené švestky, uložte na ně maso, podlijte ho asi 100 ml vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud bůček nezezlátne a dokonale nezměkne. To bude trvat asi 1,5 hodiny. Kontrolujte, jestli se cibule s jablky nepřipaluje, dle potřeby podlijte trochou vody. 3. Upečené maso nechte vychladnout. Pečená jablka s cibulí a švestkami přendejte z pekáče do kastrolu. Vychladlé maso nakrájejte na půlcentimetrové plátky, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete povidly rozmíchanými ve víně. Před podáváním dopečte v troubě pod grilem dozlatova, směs jablek s cibulí a švestkami prohřejte a podávejte společně s bůčkem.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Únor Oběd Večeře Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Cukr krystal Jablko Povidla Sůl Sušené švestky Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

66
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
52
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
37
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Marinovaný losos
Marinovaný losos
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda z bezinek a jablek
Marmeláda z bezinek a jablek
  • Recepty.cz
  • Marinovaný vepřový bůček s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact