• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinovaný vepřový bůček s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný vepřový bůček s povidly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pro milovníky masa nasladko je tu marinovaný vepřový bůček pečený s jablky, švestkami a cibulí. Nebudou chybět ani povidla rozmíchaná ve víně, kterými se maso v závěru přípravy potře. Už při pečení se vám ze vší té vůně začnou sbíhat sliny!

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřový bůček
    • 5
      lžíce sůl
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • -2
      ks cibule
    • 2
      ks jablko
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 2
      lžíce povidla
    • 100
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

1
Z bůčku odkrojte kůži, tuku pod ní se ale nezbavujte. Maso dejte do pekáče, obalte směsí soli a cukru, zakryjte potravinářskou fólií, zatěžkejte a uložte do lednice. Nechte odležet alespoň 6 hodin, ideálně přes noc, maso se díky marinádě zbaví přebytečné vody.
2
Před pečením maso lehce otřete a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Cibuli nakrájejte na klínky, jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Cibulí s jablky vystelte pekáč, přidejte sušené švestky, uložte na ně maso, podlijte ho asi 100 ml vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud bůček nezezlátne a dokonale nezměkne. To bude trvat asi 1,5 hodiny. Kontrolujte, jestli se cibule s jablky nepřipaluje, dle potřeby podlijte trochou vody. 3. Upečené maso nechte vychladnout. Pečená jablka s cibulí a švestkami přendejte z pekáče do kastrolu. Vychladlé maso nakrájejte na půlcentimetrové plátky, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete povidly rozmíchanými ve víně. Před podáváním dopečte v troubě pod grilem dozlatova, směs jablek s cibulí a švestkami prohřejte a podávejte společně s bůčkem.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Únor Oběd Večeře Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Cukr krystal Jablko Povidla Sůl Sušené švestky Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Kachna na medu

Kachna na medu

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Veronica Biasiol přiznala zlomené srdce: Rozchod s Alicí!

Veronica Biasiol přiznala zlomené srdce: Rozchod s Alicí!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Marinovaný losos
Marinovaný losos
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda z bezinek a jablek
Marmeláda z bezinek a jablek
  • Recepty.cz
  • Marinovaný vepřový bůček s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact