• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Marinované papriky
Napište svůj komentář k receptu

Marinované papriky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      dl olivový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • chilli
    • provensálské bylinky
    • bazalka
    • 2
      ks červená paprika nebo žluté papriky (cca 500 g)

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na maximum a na mřížku vložíme celé omyté papriky. Vyndáme je, až se na nich začnou dělat černé puchýře. Vložíme do mísy a přetáhneme potravinářskou fólií. Cca po 5 minutách, když jde z paprik sloupnout vrchní slupka, je oloupeme, vyčistíme, nakrájíme na menší kousky a ososlíme.
2
Na lžíci oleje opečeme plátky cibule a česneku dozlatova, pak přidáme zbylý olej, prohřejeme ho, smícháme s kořením a nakonec opatrně s paprikami. Naplníme do sklenice (papriky by měly být ve směsi potopené) a necháme v chladu odležet. Doporučovala bych alespoň 4 dny.
3
Podáváme jako předkrm: na talíř naaranžujeme kousky paprik, kostičky sýra a zelené olivy. K tomu můžeme nabídnout na sucho upečené pizzové těsto (placky), potřené po vytažení z trouby česnekem.
4
Nebo jako sousta k vínu: nakrájíme kostičky sýra a spíchneme je s větším kouskem papriky a olivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 29. 11. 2007 18:05

    Díky Marsí :)))

  • Di | 29. 11. 2007 15:03

    Milé dámy díky za praktické rady. Zbyl mi olej z těch prvních paprik, myslím, že přidám další náplň, žádné ohřívání nebudu praktikovat.

  • Marsí | 29. 11. 2007 10:07

    Správně Terezko, už s tým nič nerobím...-)) pokud to chci mít v lednici na snězení (velká flaška od pečenáčů nám vydrží ani ne týden..:-), tak to nechám v lednici a jednou za den to trochu protřepu, to je všechno, ale nemusí se. A pokud to chci na zimu, tak to steriluju a uložím do sklepa.

  • Tereza J. | 29. 11. 2007 09:51

    Marsí, keď to zaleješ tým nálevom, už s tým nerobíš nič, len odložíš, však ? Neviem, či som pochopila správne.

  • Marsí | 29. 11. 2007 08:56

    Di...papriky opláchnu, stopku nechám, dám upéct (na dno trouby dám plech s vodou, je to lepší, rychlejší a šťáva nekape do trouby), upečené nahážu do mikroten.sáčku, nechám zapařit, vyjmu stopku s jadřincem, oloupu, nakrájím na větší kousky a snažím se šťávu z těch paprik slévat do nádoby.Tam pak dám ty papriky, přidám prolisovaný česnek,olivový olej (zkoušela jsem i slunečnicový,jde to),a zaleju buď nálevem na okurky, když to chci konzervovat na zimu nebo když jsem líná, tak otevřu okurky a zaleju to nálevem z těch okurek, ale jen tak, aby to bylo potopené a nebo si udělám nálev-ve vlažné vodě rozmíchám cukr,sůl,olej,česnek prolisovaný,ocet a zaleju to tím a dám do lednice. Prostě nálev, jako by jste dělala salát, podle Vaší chuti. Dělám to pokaždé jinak, podle toho, kolik mám času..:-)) ale doporučuji také tu sterilovanou metodu, jsou pak úžasně dobré, jako ty dovezené z Řecka.

  • iva nemcova | 28. 11. 2007 18:27

    Ja mam zase za manzela Itala a tyhle papriky take delam casto :-) Papriky zaliji studenym olejem a pridam cesnek,sul,par kapek vinneho octa a cerstvou petrzelku.A muzu jen potvrdit,ze s cerstvym chlebem jsou super.

  • Di | 28. 11. 2007 15:25

    Tak to určitě s tím chlebem zkusím. já jsem tuhle kombinaci jedla nedávno v jedné pražské pizzerii a strašně mě nadchla. Recept na papriky jsem hledala tady, ale marně. Tak jsem si vzpomněla, že jsem ho kdysi vystřihla z Vlasty. Našla jsem ho, vyrobila, nadchla se znovu a podělila se o recept s kamarádkami. Marsí, můžete mi prosím nastínit váš výrobní postup a poměr ingrediencí. Dáváte papriky do studeného oleje?

  • Marsí | 28. 11. 2007 13:37

    Jelikož mám muže Řeka, tak tyhle papriky dělám opravdu často. Akorát je nakládám do sladkokyselého nálevu. Sklenici těchto paprik jen tak ochucených česnekem, solí, olejem a kapkou citronové šťávy nebo octa máme pořád v lednici.Úplně nejlepší je to na čerstvý chleba s máslem..:-) mimoch.upečené papriky hážu do mikroténového sáčku,zavážu a po nějaké době až se "zapaří", tak je sloupnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Česnek Chilli Cibule Olivový olej Pepř mletý Provensálské bylinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

61
Filé na zelenině
Filé na zelenině
42
Makrely na roštu
Makrely na roštu
38
Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Špagety s pestem z…
35
Mleté maso se sýrem pečené v paprice
Mleté maso se sýrem…
34
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Blesk.cz Vyčerpaná Písařovicová po konci ve Zrádcích: Krutá slova od Brzobohatého!

Vyčerpaná Písařovicová po konci ve Zrádcích: Krutá slova od Brzobohatého!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Marinované papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact