• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
Napište svůj komentář k receptu

Marinované brambory

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička bazalka
    • 2
      lžička oregáno
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Do mísy nalijeme olivový olej, přidáme nastrouhaný česnek, koření a bílý jogurt. Do vzniklé marinády dáme brambory a cibuli a necháme 1 hodinu odležet v chladu. Pekáč vyložíme alobalem, na který poklademe plátky másla a na máslo poklademe směs brambor. Pečeme asi 1 hodinu
2
Podáváme se zeleninovým salátem. Doporučuji jako odlehčený oběd po vánocích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 12. 2006 10:14

    Jen jsme si dovolili podotknout,že s tím množstvím tuku se nám toto jídlo nezdá příliš lehké.Samozřejmě, že si to každý může opravit podle své chuti a svých zvyklostí.Opravdu je lepší na těchto stránkách jen a jen chválit.Jinak se se zlou potážete.Stalo se mi to už mnohokrát.

  • Hana Rožníčková | 29. 12. 2006 09:52

    Jano z VM souhlasím s Vámi, je to vše jen orientační a každý ať si to přizpůsobí, jak potřebuje. Také používám sádlo, klasické máslo, ale i olivový olej. A recept - Hermelínové brambory - je vynikající, hlavně díky tomu hermelínu.

  • Jana z VM | 29. 12. 2006 07:16

    Já myslím, že se tady zbytečně debatuje o základních věcech. Každá luchařka si může množství tuku upravit podle sebe a zvyklostí rodiny. Uvedené množství je přece jen oreintační. Já například vůbec nedávám olej, jenom sádlo a to klidně zkombinuju s máslem, je to výborné např. na jíšku do rajské omáčky, nebo i do polévek. Určitě tento recept vyzkouším, je typu "Hermelínové brambory" a ten je taky vynikající !!! Díky za další bramborový recept .:o)

  • englicka marketa | 28. 12. 2006 17:03

    tím máslem jsem myslela na vymazání alobalu,my tento pokrm děláme ve velkém tak jsem jen odhadovala.o))a navíc tím máslíčkem získají brambory výbornou chuť,ale kdo chce ať maslo klidně vynechá je to přeci na chuti a tu máme každý jinou.o))

  • Pastis Petite | 28. 12. 2006 16:37

    Souhlasím se všemi. Také to dělám, ale dávám jen 1 lžíci olivového oleje a žádné máslo. Raději více toho jogurtu.

  • Anonym | 28. 12. 2006 16:15

    Půl hrnku oleje a půl kostky másla na jeden pekáček brambor? No to by mě zajímalo, co je pro vás neodlehčený oběd.

  • Hedvika | 28. 12. 2006 15:11

    Tuku je tam tedy kabakůůůk.To máslo je asi zbytečné,myslím,že se tam připletlo nedopatřením.

  • Anonym | 28. 12. 2006 11:27

    Tak to máslo vynechejte, olivový olej je zdravý a hned z toho bude lehké jídlo

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:51

    Jé Markéto, omlouvám se, blbě jsem četla, to není maso, ale MÁSLO.

  • Jana V. | 28. 12. 2006 10:31

    Souhlasím se Zdenou.

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:20

    Markéto, vypadá to zajímavě, ale - v ingrediencích není napsané maso ( kuřecí, krůtí, vepřové ?? ) a předpokládám, že brambory jsou syrové??

  • Zdena z JM | 28. 12. 2006 10:17

    Půl hrnku oleje, půl kostky másla a odlehčený oběd?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý jogurt Brambory Česnek Cibule Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Ruské vejce

Ruské vejce

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

39
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
30
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
30
Kuře pečené s jablky
Kuře pečené s jablky
28
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
27
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact