• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Marinované andělské kuře

autor: Tom.H7
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované andělské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      rajský protlak
    • 1
      lžíce med
    • 7
      ks nové koření
    • pepř celý
    • 6
      sojová omáčka
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • rýže
    • pažitka
    • drcený kmín
    • zázvor Čerstvý - o velikosti 2 větších stroužků česneku
    • bílé víno odrůdového bílé suché

Postup přípravy receptu

1
Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř, rajský protlak, med a sůl. Zamíchejte a na závěr vmíchejte panenský olivový olej.
2
Kuře: naporcujte kuře na 4 díly a uložte do zapékací mísy. Polijte marinádou a na závěr přilijte studenou vodu. Dejte do lednice na 2 hodiny marinovat.
3
Vaření a pečení: na sporáku kuře vařím 40 minut s poklici na zapékací míse. Potom dám bez poklice kuře na 45 minut zapéct do trouby. Každých 15 minut maso polévám šťávou. Pokud během pečení šťáva zhoustne, přidám vařící vodu.
4
Příloha: jako přílohu doporučuji dlouhozrnnou rýži Basmati nebo brambor, obojí vařené 16 minut.
5
Rýže Basmati: rýži nejdříve jemně opražím na panenském olivovém oleji. Rozehřejí panenský olivový olej a přidám suchou rýži. Ihned na začátku pražení dále přidám sušenou pažitku, mletý černý pepř, drcený kmín a sůl.
6
Jakmile rýže zbělá (při míchání začne vrzat jako namrzlý sníh), rýži zaliji vřelou vodou. Pozor na opaření voda prudce bublá. Vody je objemově 2 x více a něco navíc, než rýže. Na nejmenším plameni vařím přesně 16 minut.
7
Jako přílohu si lze představit i těstoviny, ale navzdory naši tradiční kuchyni je pro mě nejpřijatelnější rýže. Pro příznivce fastfoodu bych doporučil vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andělské zvony

Andělské zvony

DIA Andělské slzy

DIA Andělské slzy

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 08:55

    Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem k tomu dělala rýži s pepřem a mletým kmínem. Byla moc dobrá, do hotové jsem zamíchala nakrájenou čerstvou pažitku. Rýži vařím 20 minut a vody dávám 1,5 hrnku na hrnek rýže.

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 07:57

    Bylo to moc dobré, dělala jsem to včera k obědu. Ještě jsem do marinády přidala trochu pomerančové kůry pro vůni.Stehení řízky jsem marinovala jeden den v lednici, takže masíčko se krásně natáhlo marinádou. Pekla jsem v troubě a polévala marinádou. SKvělé, dávám 1 třikrát podtrženou

  • Gábina Houšková | 3. 7. 2006 09:54

    Vy mi tedy děláte chutě. To musím co nejdříve vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Drcený kmín Kuřecí maso Med Nové koření Olivový olej Pažitka Pepř celý Rajský protlak Rýže Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Kakaovník

Kakaovník

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

151
Francouzský dresing
Francouzský dresing
102
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
26
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact