• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinovaná pikantní žebra
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná pikantní žebra

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chystáte letní grilovačku a přemýšlíte, čím své přátele pohostit? Vyzkoušejte pikantní žebra podle časopisu F.O.O.D. Jsou úžasně šťavnatá, pikantní a omáčka z povařené marinády je doslova chuťová exploze.

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg vepřová žebírka
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • sůl a pepř
  • Marináda
    • 0,50
      hrnek třtinový cukr
    • 0,50
      hrnek sojová omáčka
    • 0,25
      hrnek vinný ocet
    • 3
      ks jarní cibulka
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce zázvor nastrouhaný
    • 1
      lžíce koriandr nasekaný
    • 1
      lžíce chilli pasta (sambal oelek, sriracha)
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Tekutinu zredukujte asi na poloviční množství. Cukrový rozvar přelijte do mísy, přidejte sójovou omáčku, ocet, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, nasekaný koriandr, chilli pastu, sezamový olej a pepř. Cibuli oloupejte, pokrájejte na kolečka a přimíchejte k marinádě.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Z vnitřní strany žeber sloupněte bílou blánu a žebra potřete hořčicí. Poté je vložte do uzavíratelného sáčku, přilijte marinádu. Sáček uzavřete a dobře promněte v rukách, aby se žebra marinádou celá pokryla. Uložte přes noc do ledničky.
3
Před grilováním slijte přebytečnou marinádu ze sáčku do kastrůlku a tak 15 minut ji povařte. Žebra naskládejte na grilovací misku a grilujte je v rozpáleném uzavřeném grilu 15 minut z každé strany. Při otáčení je potírejte marinádou. Poté gril otevřete, žebra opět potřete marinádou a ještě je dopečte asi 3 minuty z každé strany. Žebra podávejte s omáčkou z povařené marinády a melounovým salátem.

RADA: Letní grilování podle Zdeňka Pohlreicha: Prozradil 10 osvědčených rad, jak na to

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná žebra s vínem a brusinkami

Grilovaná žebra s vínem a brusinkami

Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Vepřová žebírka na asijský způsob

Vepřová žebírka na asijský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD Grilování & BBQ
Grilování Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli pasta Cibule Dijonská hořčice Jarní cibulka Koriandr Pepř mletý Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Třtinový cukr Vepřová žebírka Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Tatarka

Tatarka

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
20
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
20
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
18
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Princ temnot Ozzy Osbourne (†76): Pohřeb den po rozloučení!

Princ temnot Ozzy Osbourne (†76): Pohřeb den po rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová kýta
Marinovaná vepřová kýta
Marinované buřty
Marinované buřty
  • Recepty.cz
  • Marinovaná pikantní žebra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact