• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinovaná pikantní žebra
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná pikantní žebra

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chystáte letní grilovačku a přemýšlíte, čím své přátele pohostit? Vyzkoušejte pikantní žebra podle časopisu F.O.O.D. Jsou úžasně šťavnatá, pikantní a omáčka z povařené marinády je doslova chuťová exploze.

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg vepřová žebírka
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • sůl a pepř
  • Marináda
    • 0,50
      hrnek třtinový cukr
    • 0,50
      hrnek sojová omáčka
    • 0,25
      hrnek vinný ocet
    • 3
      ks jarní cibulka
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce zázvor nastrouhaný
    • 1
      lžíce koriandr nasekaný
    • 1
      lžíce chilli pasta (sambal oelek, sriracha)
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Tekutinu zredukujte asi na poloviční množství. Cukrový rozvar přelijte do mísy, přidejte sójovou omáčku, ocet, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, nasekaný koriandr, chilli pastu, sezamový olej a pepř. Cibuli oloupejte, pokrájejte na kolečka a přimíchejte k marinádě.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Z vnitřní strany žeber sloupněte bílou blánu a žebra potřete hořčicí. Poté je vložte do uzavíratelného sáčku, přilijte marinádu. Sáček uzavřete a dobře promněte v rukách, aby se žebra marinádou celá pokryla. Uložte přes noc do ledničky.
3
Před grilováním slijte přebytečnou marinádu ze sáčku do kastrůlku a tak 15 minut ji povařte. Žebra naskládejte na grilovací misku a grilujte je v rozpáleném uzavřeném grilu 15 minut z každé strany. Při otáčení je potírejte marinádou. Poté gril otevřete, žebra opět potřete marinádou a ještě je dopečte asi 3 minuty z každé strany. Žebra podávejte s omáčkou z povařené marinády a melounovým salátem.

RADA: Letní grilování podle Zdeňka Pohlreicha: Prozradil 10 osvědčených rad, jak na to

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná žebra s vínem a brusinkami

Grilovaná žebra s vínem a brusinkami

Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Vepřová žebírka na asijský způsob

Vepřová žebírka na asijský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD Grilování & BBQ
Grilování Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli pasta Cibule Dijonská hořčice Jarní cibulka Koriandr Pepř mletý Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Třtinový cukr Vepřová žebírka Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Poslední sledované recepty

90
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
89
Nudličky s česnekovými výhonky - minutka
Nudličky s česnekovými…
82
Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
Obložené rybí žemličky …
45
Klasické lečo
Klasické lečo
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Pohřeb prince temnot Ozzyho Osbourna (†76): Průvod s rakví kolem barů! Slavná rodina i hosté

Pohřeb prince temnot Ozzyho Osbourna (†76): Průvod s rakví kolem barů! Slavná rodina i hosté

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová kýta
Marinovaná vepřová kýta
Marinované buřty
Marinované buřty
  • Recepty.cz
  • Marinovaná pikantní žebra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact