• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Margotková roláda
Napište svůj komentář k receptu

Margotková roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Margotková roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks margotka 2 velké a 1 malá tyčinka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 0,33
      l mléko
    • vanilkový cukr
    • 2
      kelímek bílý jogurt malý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ořechy
    • hnědý rum
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme 3 vejce s cukrem a troškou rumu, opatrně vmícháme 3 lžíce mouky a přidáme kypřící prášek do pečiva. Jogurt smícháme s 1 velkou, najemno nastrouhanou magrotkou a přidáme do piškotu.
2
Pečící papír posypeme ořechy a nalijeme na něj těsto, pečeme při 250 °C do zlatova. Z 1/3 mléka uvaříme vanilkový pudink, přidáme vanilkový cukr, druhý jogurt a 1 velkou najemnou nastrouhanou margotku, popř. dle chuti osladíme.
3
Piškot namažeme náplní, ale ne moc navysoko, aby šla dobře zatočit. Posypeme ještě 1 malou nastrouhanou margotkou a moučkovým cukrem. Opatrně stočíme roládu s pomocí pečícího papíru. Roládu dáme na 20 min. do ledničky.
4
Je to naprosto skvělá pochoutka, já musím doma péct 2, protože je pryč, jen co ji donesu na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margotková bábovka

Margotková bábovka

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva S. | 1. 11. 2007 09:20

    Roláda nám chutnala, příprava je jednoduchá a rychlá a jelikož měla úspěch, tak byla i stejně rychle pryč. Jen jsem místo bílého jogurtu/v těstě mi nevadí,ale v krémech ho nějak nemusím/ dala do krému kysanou smetanu a myslím si, že to bylo i tak móóóc dobré.

  • Kateřina Maršálková | 22. 10. 2007 11:48

    ahoj, tak jsem o víkendu zkusila upéct tuhle roládu, nebyla špatná, těsto mi chutnalo, ale krém byl díky bílému jogurtu trochu nakyslý přestože jsem krém osladila. Příště bych spíš zvolila jako náplň jen šlehačku nebo jen pudinkový krém. Trochu krému mi zbylo, tak jsem jí celou potřela už stočenou a navrchu posypala malou nastrouhanou margotkou, kterou jsem to zapomněla posypat vevnitř :o) Není špatná, ale zázrak to neni :o)

  • Anonym | 19. 10. 2007 12:03

    orechy radeji najemno,a natiram dokud je placka vlazna

  • Anonym | 19. 10. 2007 12:01

    je stredne velky a myslim ze neni potreba delat roladu ze dvojite davky,rolada by pak byla z´bytecne vysoka a pri staceni by se mohla i lamat.Tahle davka urcite postaci

  • Kateřina Maršálková | 18. 10. 2007 15:30

    Anonym: jak je velký ten malý plech? Když bych to dělala na klasický, muselo by to být z dvojité dávky?

  • Anonym | 16. 10. 2007 21:49

    ne je to na maly plech,mouka polohruba,curk krystal a davam lzice curku a mouky n apocet vajec

  • vika | 16. 10. 2007 16:30

    jaká mouka? kam se poděla 4. lžíce mouky? a kolik cukru??

  • Kateřina Maršálková | 15. 10. 2007 15:50

    Taky mě tenhle recept zaujal...kolik se šlehá toho cukru s vejci? A moučkový nebo krystal/krupice?Roláda ze tří vajec se mi zdá na klasický plech málo - většinou je to 5-6 vajec...je to vůbec na klasický plech?

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:28

    placku zavineme po upeceni jako u klisicke rolady

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:27

    placku zavineme po upeceni jako u klisicke rolady

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:27

    mouka muze byt klidne polohruba,ja davam cur a makou na lzice podle vejec,mam maly plech tak davam 2 vejce a a 2-3 lzice cukru a 2 vetsi lzice mouky.zalezi jestli mate vetsi plech dala bych 3 vejce

  • Eva Mlýnská | 11. 10. 2007 14:31

    To vypadá dobře, ale vejce vyšleháme s cukrem - to je kolik cukru? Jako u piškotu cca 3dkg na 1 vejce?

  • Miroslava Severová | 11. 10. 2007 11:56

    Mám tu placku zavinout do rolády hned po upečení - jako u klasické rolády, po schladnutí rozvinout a namazat ?Nebo je to tak vláčné, že se stočí i po vychladnutí ? A ty ořechy nastrouhat nebo nadrtit ? Recept mě zaujal, ale potřebuji to dovysvětlit. Díky Míra.

  • Inka11 | 11. 10. 2007 11:46

    Koľko cukru vyšľaháme s tými vajciami? Ďakujem

  • Jana z VM | 11. 10. 2007 10:44

    Milujeme margotku a tento recept vypadá naprosto jedinečně !

  • RenataH. | 11. 10. 2007 10:20

    Jaká patří mouka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Hladká mouka Hnědý rum Margotka Mléko Ořechy Pečící papír Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Papriková pasta

Papriková pasta

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

88
Máslové řízky
Máslové řízky
70
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
70
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
66
Dýňová tortila
Dýňová tortila
65
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Margotková roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact