• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Margot řez / dort z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Margot řez / dort z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 34
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Margot řez / dort z remosky
Margot řez / dort z remosky
Margot řez / dort z remosky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce vlažná voda
    • 3
      lžíce olej
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      ks čokoládový pudink - sypký
    • 1
      lžíce kakao
    • 2,50
      lžíce cukr krystal
  • Dále
    • 500
      g zakysaná smetana
    • 2
      ks vanilkový cukr dle kyselosti smetany, 1 -
    • 100
      g margotka

Postup přípravy receptu

1
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Na těsto klademe lžící hromádky čokoládového pudinku (nevychladlého, není to nutné). Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, zda nelepí. Pak korpus necháme zchladnout.
3
Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který pak posypeme nastrouhanou Margot čokoládou, kterou je před strouháním dobré nechat krátce zchladnout a ztuhnout v mrazáku či chladničce, aby se nám lépe strouhala.
4
Řez / dort necháme nejlépe přes noc v chladnu proležet, poté pokrájíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lahodný Margot dort / řez

Lahodný Margot dort / řez

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy

Měsíční krajina (nejen) z remosky -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky
Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr krupice Cukr krystal Kakao Margotka Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

38
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
38
Malinová vosí hnízda
Malinová vosí hnízda
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Margot dort - lehoučký
Margot dort - lehoučký
Margot dort s banány
Margot dort s banány
Margot pohár
Margot pohár
Margot řezy
Margot řezy
Margot řezy ....Danča
Margot řezy ....Danča
Margot řezy Danča
Margot řezy Danča
  • Recepty.cz
  • Margot řez / dort z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact