• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota II.
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová hmota II.

autor: Magieee
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová hmota II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g sušené mléko nejlépe polotučné
    • 1
      ks bílek
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a propracujeme v tuhou hmotu, která se podle potřeby dá i dobarvit potravinářskou barvou. Voda není někdy nutná a stačí na spojení jen bílek. Pokud by byla hmota i přesto poněkud měkká, přidáme trochu sušeného mléka navíc nebo cukru, ale toho ne příliš mnoho, aby hmota vydržela pohromadě.
2
Z této hmoty se dají tvořit různé ozdoby na sladké zákusky či dorty a podobné sladkosti dle vaší fantazie. Je to sice falešný marcipán, ale moc dobrý!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Potahovací hmota

Potahovací hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 28. 4. 2014 17:04

    Pokud se chceš učit nějaký recepty nejdřív se nauč češtinu, aby sis nemyslela, že ti někdo nadává..taky mi je 13

  • šef kuchar domča | 21. 2. 2011 18:58

    je my teprve 13 let ja tento recept chci viskoušet mohu se zeptat kolik vodi se do toho dava prosim odpovjestemy ;-) ale pole surovin bude vinikající predem dekuji za odpovjed <3

  • konvalinka | 7. 9. 2007 21:31

    Mám letité zkušenosti s tímto marcipánem. Je vhodný JEN na ozdoby, musí se pracovat rychle, hned se láme, utrhnout si jen kousek těsta a zbytek mít pod igelitem. Je naprosto nutné mít plnotučné sušené mléko, musí se pčidávat vždy STEJNÉ množství mléka a mouč.cukru,stačí dát půl bílku a po 2 lžících mléka a cukru a pořádně prohníst, ručně,někdy musíte i přidat mléko a cukr, ale vždy stejně.

  • Mila Veselá | 6. 9. 2007 12:35

    Já mám smetanu do kávy vyzkoušenou a jde to. Ještě přidávám trošku medu (uberu cukru) , hmota je pak vláčnější. Jo a jako aroma je nejlepší likér Amareto.

  • Monika Linková | 5. 9. 2007 22:16

    Ivi jestli myslíš sušenou smetánku,tak raději ne.Je lepší si připlatit za to suš.mléko.Ta mandlová příchut,byl dobrý nápad.

  • Iva Mašová | 5. 9. 2007 21:41

    Mandlové aroma by se dalo taky přidat je to moc dobré.Sušené mléko do kávy sem nezkoušela,ale raději obyčejné,protože by se pak hmota mohla hůře zpracovat.

  • Ivana Přikrylová | 24. 8. 2007 21:20

    Možná by se dalo přidat pár kapek mandlové příchuti, aby to bylo marcipánovější. Vypadá to lákavě. Dalo by se použit i sušené mléko co je do kávy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

239
Lamington
Lamington
85
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
39
Kokosové kostky III.
Kokosové kostky III.
38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
36
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact