• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota II.
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová hmota II.

autor: Magieee
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová hmota II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g sušené mléko nejlépe polotučné
    • 1
      ks bílek
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a propracujeme v tuhou hmotu, která se podle potřeby dá i dobarvit potravinářskou barvou. Voda není někdy nutná a stačí na spojení jen bílek. Pokud by byla hmota i přesto poněkud měkká, přidáme trochu sušeného mléka navíc nebo cukru, ale toho ne příliš mnoho, aby hmota vydržela pohromadě.
2
Z této hmoty se dají tvořit různé ozdoby na sladké zákusky či dorty a podobné sladkosti dle vaší fantazie. Je to sice falešný marcipán, ale moc dobrý!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Potahovací hmota

Potahovací hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 28. 4. 2014 17:04

    Pokud se chceš učit nějaký recepty nejdřív se nauč češtinu, aby sis nemyslela, že ti někdo nadává..taky mi je 13

  • šef kuchar domča | 21. 2. 2011 18:58

    je my teprve 13 let ja tento recept chci viskoušet mohu se zeptat kolik vodi se do toho dava prosim odpovjestemy ;-) ale pole surovin bude vinikající predem dekuji za odpovjed <3

  • konvalinka | 7. 9. 2007 21:31

    Mám letité zkušenosti s tímto marcipánem. Je vhodný JEN na ozdoby, musí se pracovat rychle, hned se láme, utrhnout si jen kousek těsta a zbytek mít pod igelitem. Je naprosto nutné mít plnotučné sušené mléko, musí se pčidávat vždy STEJNÉ množství mléka a mouč.cukru,stačí dát půl bílku a po 2 lžících mléka a cukru a pořádně prohníst, ručně,někdy musíte i přidat mléko a cukr, ale vždy stejně.

  • Mila Veselá | 6. 9. 2007 12:35

    Já mám smetanu do kávy vyzkoušenou a jde to. Ještě přidávám trošku medu (uberu cukru) , hmota je pak vláčnější. Jo a jako aroma je nejlepší likér Amareto.

  • Monika Linková | 5. 9. 2007 22:16

    Ivi jestli myslíš sušenou smetánku,tak raději ne.Je lepší si připlatit za to suš.mléko.Ta mandlová příchut,byl dobrý nápad.

  • Iva Mašová | 5. 9. 2007 21:41

    Mandlové aroma by se dalo taky přidat je to moc dobré.Sušené mléko do kávy sem nezkoušela,ale raději obyčejné,protože by se pak hmota mohla hůře zpracovat.

  • Ivana Přikrylová | 24. 8. 2007 21:20

    Možná by se dalo přidat pár kapek mandlové příchuti, aby to bylo marcipánovější. Vypadá to lákavě. Dalo by se použit i sušené mléko co je do kávy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Rafaelo

Rafaelo

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Indiánci

Indiánci

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

57
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
51
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
37
Harissa pasta
Harissa pasta
37
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo po našem
36
Brusinková vodka
Brusinková vodka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact