• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Napište svůj komentář k receptu

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

autor: wasabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      kg lilek
    • 0,50
      kg kuřecí paličky (vykostene)
    • 2
      ks cibule
    • 4
      hrst cizrna (sterilovana)
    • 2
      hrnek rýže (hrnek = 200 ml)
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • vlákna šafránu
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Rýži dobře propláchneme, necháme okapat, přidáme kardamon, nové koření, šafrán - promícháme a na trošce olivového oleje (na pánvi) opečeme.
2
Neoloupaný lilek nakrájíme na plátky (cca 1 cm), posolíme a necháme 20 minut vypotit. Poté ubrouskem osušíme, obalíme v mouce a osmažíme dozlatova.
3
Cibuli nakrájíme na kostičky, na olivovém oleji necháme zesklovatět, přidáme na větší kousky pokrájené kuřecí maso a krátce orestujeme (necháme zatáhnout). V této fázi osolíme, opepříme.
4
Do hrnce s vyšším okrajem dáme masovou směs, tu poklademe plátky osmaženého lilku, posypeme cizrnou a nakonec vše zasypeme opraženou rýží. Nemícháme. Jednotlivé vrstvy dobře prosolíme. Přidáme studenou vodu, tak 2 cm nad úroveň rýže a pod pokličkou (na mírném ohni) dusíme do měkka, zhruba 50 minut. Podle potřeby lehce podléváme.
5
Po uplynutí doby sundáme pokličku, hrnec přikryjeme větším podnosem nebo talířem, obrátíme dnem vzhůru a takto necháme 20 minut odpočinout. Poté hrnec opatrně sundáme.
6
Podáváme se zeleninovým salátem a kopečkem zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Slaný koláč s lilkem

Slaný koláč s lilkem

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cizrna Hladká mouka Kardamom mletý Kuřecí paličky Lilek Nové koření mleté Olivový olej Pepř mletý Rýže Sůl Vlákna šafránu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním

Kapr na černo

Kapr na černo

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

128
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
68
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
52
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
33
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
16
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
Mangový krém
Mangový krém
Manitaro salát
Manitaro salát
Marcipán ze sušeného mléka
Marcipán ze sušeného mléka
Marcipánky
Marcipánky
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánová hmota falešná (varna)
  • Recepty.cz
  • Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact