• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Manhattanská roláda
Napište svůj komentář k receptu

Manhattanská roláda

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Manhattanská roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 175
      g moučkový cukr
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 6
      ks vejce žloutky a bílky oddělíme
    • 45
      g kakao a trocha kakaového prášku na posypání
    • čokoládové hoblinky bílé a tmavé

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 190 °C. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme 75 g práškového cukru a dále šleháme, dokud sníh není hustý. V druhé míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukru na hustou pěnu, přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Směs rozlijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 8-10 minut, dokud těsto není na dotyk pružné.
2
Na dvě utěrky prosijeme kakao a upečené pláty těsta na ně vyklopíme. Opatrně odstraníme papír a srolujeme do rolád. Necháme vychladnout. V kastrólku na mírném ohni zahřejeme mléko a když začíná vřít odstavíme a přidáme bílou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom přidáme likér a dáme vychladnout. Občas promícháme.
3
V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny, a postupně přidáváme vychladlou čokoládu. Dobře vyšleháme. Jeden plát srolovaného těsta rozbalíme a potřeme třetinou krému. Opět ho srolujeme, ale už bez utěrky. To samé uděláme s druhou roládou, ale ji nesrolujeme, na kraj položíme srolovanou roládu a zavineme je společně tak, aby se konci spojovaly. Nebude vidět, že jsou to dvě spojené rolády. Položíme na tác, potřeme zbylým krémem a ozdobíme hoblinkami bílé a tmavé čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 4. 4. 2008 11:55

    Děkuji.

  • Jarmila | 3. 4. 2008 20:28

    Ano bude to dosť hrubé, ale ono to malo byť pôvodne tak,že tá roláda sa skrúcala po šírke,ale tým pádom by bola kratšia a ešte hrubšia ako táto.

  • Anonym | 3. 4. 2008 07:42

    takže ve finále to bude 1 tlustá roláda?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Třešňový závin

Třešňový závin

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

96
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
49
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
26
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
25
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění:   Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění: Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Manhattanská roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact