• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlové hříbečky
Napište svůj komentář k receptu

Mandlové hříbečky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlové hříbečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mleté mandle loupané
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 200
      g cukr mletý
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a uhněteme těsto, polovinu obarvíme kakaem. Z bílého těsta tvarujeme nožičky, z černého kloboučky. Hříbečky necháme trošku oschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Veselá | 12. 12. 2006 14:45

    Do trouby ne, stačí nechat na vzduchu, aby oschly jen na povrchu a pak schovat do chladna. Dobréje proložit je alobalem nebo papírem na pečení, aby se nepomačkaly.Maminka je dávala schnout na skříň, ale možná to byla spíš schovávačka.

  • Martina Vašková | 12. 12. 2006 11:08

    Chtěla jsem se zeptat jestli to, že necháme hříbečky oschnout znamená, že se mají strčit na chvilku do trouby? Nějak mi to z toho není jasné. Díky moc předem za radu.

  • Eva Blažková | 11. 12. 2006 17:01

    děkuji..., nakonec jsem tam dala víc oříšků a tím se to zahustilo a snad to bude jedlé

  • Mila Veselá | 10. 12. 2006 21:35

    Řídké by to být nemělo, , letos jsem opět dělala a těsto bylo akorát. Možná jste použila větší vejce. V tom je někdy dost velký rozdíl. Stačilo přidat trošku víc mandlí nebo ořechů. Barva není úplně bílá, my jsme jim doma říkali křemenáče, ty mnají také takovou šedou nožku.

  • Eva Blažková | 10. 12. 2006 13:40

    pustila jsem se do výroby tohoto receptu, ale jsem zoufalá. Těsto je naprosto řídké, nechápu, jak z toho můžete dostat bílou barvu, když mandle jsou spíš žluté . Neměl se ten bílek napřed ušlehat ? Zkusí mi někdo poradit, prosím

  • Eva Matoušková | 30. 11. 2006 09:24

    Mandlové hříbečky jsou u nás velmi populární. Každý rok je děláme minimálně z půl kila mandlí. Jen nepřidáváme mleté ořechy. Trošku dusí. Těsto je čistě z mandlí, bílku a cukru. Celé houbičky jsou bílé a po zaschnutí jim namáčíme hlavičky do rozpuštěné čokolády. Jsou opravdu nádherné a výborné.

  • Jana Tichá | 3. 10. 2005 11:53

    A také je ještě dobré konce nožiček potřít bílkem a posypat kokosem obarveným zeleným bretonem. Vypadá to jako mech.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Pro děti Syrové Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Mleté mandle Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Malinovo-jahodové muffiny

Malinovo-jahodové muffiny

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Nakládané maso

Nakládané maso

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

300
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
162
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
64
Hybridní sushi
Hybridní sushi
54
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou
27
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tři spolužáci před kamerou: Zedníček, Donutil, Polívka si zahrají v seriálu Muži v letu

Tři spolužáci před kamerou: Zedníček, Donutil, Polívka si zahrají v seriálu Muži v letu

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Mandlové hříbečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact