• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
Napište svůj komentář k receptu

Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mandle
    • 15
      ks dětské piškoty 10-15
    • 1
      lžíce med
    • citronová šťáva
    • 1
      lžíce přesnídávka dětská
    • mandle - loupané na zdobení

Postup přípravy receptu

1
Mandle a piškoty nastrouháme, spojíme medem, přesnídávkou, citronovou šťávou a vypracujeme tužší těsto. Necháme odležet v chladnu. Potom z něj tvarujeme kuličky, do kterých zapícháme na nudličky nakrájené oloupané mandle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 25. 11. 2007 21:28

    S těmi jogurty máte 1000% pravdu. Tzv. "netučné" jogurty jsou totiž nastavované škrobem. Takže jogurt 0,1% tuku je v podstatě už asi téměř čistý škrob. Takže efekt na zažívání nulový, o chuti raděj nemluvit. Není nad klasický pravý živý jogurt.

  • Anonym | 25. 11. 2007 10:14

    Až v posledních dnech jsem si všimla těch zkratek "BT" a "BC". Myslím, že původní myšlenka byla dobrá - pomoci k rychlejší orientaci v té spoustě receptů těm, co musí tuk a cukr omezovat, případně by se cukru měli vyhnout úplně. Z tohoto úhlu pohledu mi ale tento recept do kategorie "BC" opravdu nezapadá, protože v dětských piškotech i v dětské přesnídávce je cukru neurekom. A přiznám se, že nechápu vyčítavé reakce těch, co žádná dietní omezení nemají ("tak pijte jen čistou vodu"), protože oni sami - právě na rozdíl od diabetiků - mají daleko větší výběr a když jim samotným diabetické recepty nevyhovují, snadno je můžou nebrat v potaz a prostě k nim své hloupé komentáře nepřipojovat. Ne každý jsme zdravý jako rybička. (Ono i o zdraví těch rybek by se v naší čím dál tím víc přechemizované a přetechnizované společnosi koneckonců asi dalo dost úspěšně pochybovat.)

  • František Brusák | 25. 11. 2007 08:39

    Je vidět že někdo to pochopí a někdo né.Paní Di je nějak moc sečtělá ale neoběktivní.Například tvrdí že neviděla něco tučného nekalorickýho.Vemem si tučný a netučný jogurt je v tom rozdíl 99.8% tuku ale pouze 27% kalorii,to znamená je lepší sníst 1 tučný než 2 netučné.A "VOTOM" TO JE.Pokud chce tento recept používat jako diabetička musí používat DIA suruviny.A co se týče tuku z mandlí tak organismu velmi prospívá a jako žena by jste měla vědět že odstraňuje vrásky.

  • Anonym | 21. 11. 2007 11:42

    Souhlasím s p.Ditou.Taky to chápu tak,že je to recept bez cukru či tuku v ingrediencích a ne v produktu.Pokud by to tak bylo,tak bych recept zařadila mezi DIA recepty.V kategoriích nevim jestli je,ne-li třeba by šel zařadit.Tato kategorie má nějaké omezení(cukr,tuk,lepek apod.)

  • Dita Vachtlová | 20. 11. 2007 18:10

    Asi jste mě opravdu nepochopila a hlavně jste nepochopila pana Františka.V reptech jde o to, že recept bez tuku je prostě recept bez přidaného tuku.Kouknu do ledničky,nemám máslo,najdu si recept BT a už můžu "vařit" a ne tady listovat v receptech a něco bez tuku složitě hledat.Pro nedietářky je tenhle způsob značení receptů super.Snad si proboha někdo nemyslí, že udělá výborné mandlové bodlinky BT a BC?!Chcete-li něco ÚPLNĚ BT a BC,tak se dejte decku vody,to je tak jediné,co existuje.

  • Di | 16. 11. 2007 06:18

    Paní Dito, dle Vaší logiky budu jíst bezmasé jídlo, když si koupím sekanou, doma si ji opeču a přidám k ní třeba zeleninu. Cukr se tam nedává, ale je tam - jaký má tahle slovní ekvilibristika smysl? Souhlasím s paní Červenkovou, že je to dost zavádějící označovat takové recepty BC, případně BT. Je to přesně tak, jako když si někdo naivní myslí, že v diabetických sladkostech nebo light cole nejsou žádné sacharidy nebo že obsahují méně kalorií, proto je může požívat ve velkém množství diabetik i ten, kdo chce hubnout. Svět chce být klamán a klamán je. Konec debaty!

  • Dita Vachtlová | 15. 11. 2007 17:05

    Teda vy jste na pána zlá, cukr se tam sám o sobě opravdu nedává a o tohle v receptech přece šlo, ne?Už jste jedla něco bez tuku a cukru?Vždyť je to i v rohlíku, tak nechte slovíčkaření.

  • Di | 15. 11. 2007 14:25

    Ale dává, vždyť Vám to jasně říkáme! Je úplně jedno, jestli ho tam nasypete přímo nebo v piškotech a přesnídávce. Tento recept není BT - o diabeticích nebyla řeč.

  • František Brusák | 14. 11. 2007 23:41

    To nejsou recepty kde není cukr ale nedává se tam.Nejedná se o DIA recepty.

  • Di | 14. 11. 2007 06:11

    Stejně tak obsahuje med cukr a mandle tuk.

  • Eva Červenková | 13. 11. 2007 19:06

    to je dost zavádějící, tento recept rozhodně není bez cukru, vždyt v piškotech je cukru spousta..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Dětské piškoty Mandle Mandle - loupané Med Přesnídávka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

73
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
61
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
40
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
35
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact