• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Mandlová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Mandlová roláda

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 2
      lžíce máslo mandlové
    • 4
      ks bílek
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g mleté mandle
    • 1
      lžička jablečný ocet
    • čokoládové hoblinky na ozdobu
    • 1
      lžička mandlový extrakt
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vyšlehejte bílky, cukr, extrakt, pak vmíchejte mandle. Troubu zapněte na 150 °C. Hmotu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30 minut. Smetanu vyšlehejte a vmíchejte do ní mandlové máslo. Upečené a vychladlé bezé potřete připraveným krémem a pomocí pečicího papíru srolujte. Zbytkem krému potřete roládu i po povrchu. Ozdobte mandlemi a čokoládou.
2
Jak na bezé?
3
• Vejce vyndejte včas z ledničky, bílky se lépe šlehají při pokojové teplotě.
4
• Na 1 bílek z vejce velikosti M počítejte s 60 g cukru. Jestliže nechcete příliš sladký dezert, můžete dávku snížit až na 45 g.
5
• Mísa na šlehání musí být důkladně umytá a osušená, i stopa mastnoty způsobí, že sníh nevyšleháte.
6
• Bílky nejdříve šlehejte na střední otáčky. Teprve když začnou tuhnout, můžete přidávat cukr. Výsledná hmota má být hladká, lesklá a zářivě bílá. Lze přidat i kapku citronové šťávy nebo vinného octa.
7
• Při šlehání přidejte špetku soli, ta pomůže tuhnutí a zvýrazní sladkou chuť.
8
• Hmota na bezé je hotová, když se vláčně táhne za metlami.
9
• Bezé se nepeče, nýbrž suší. Když je chystáte samostatné (ne jen na povrch buchty a podobně), troubu si předehřejte na 140–150 °C, proces sušení podle velikosti trvá kolem 35 minut. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte vychladnout.
10
• Upečené bezé můžete skladovat ve vzduchotěsné krabičce – vydrží vám tam až měsíc. Jinak je ale určeno k okamžité spotřebě. Pozor ale, v ledničce do druhého dne zvlhne!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlová omeleta

Mandlová omeleta

Mandlová srdíčka

Mandlová srdíčka

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládové hoblinky Cukr krupice Jablečný ocet Mandlový extrakt Máslo Mleté mandle Smetana ke šlehání
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Trdelníky

Trdelníky

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

26
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
12
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Po smrti Patrika Hezuckého (†55): Co teď bude s Ranní show? Otazníky nad Marešem

Po smrti Patrika Hezuckého (†55): Co teď bude s Ranní show? Otazníky nad Marešem

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Mandlová buchta s meruňkami
Mandlová buchta s meruňkami
Mandlová kuřátka
Mandlová kuřátka
Mandlová omeleta
Mandlová omeleta
Mandlová srdíčka
Mandlová srdíčka
Mandlové / ořechové košíčky
Mandlové / ořechové košíčky
Mandlové bonbony (Kozinaki)
Mandlové bonbony (Kozinaki)
  • Recepty.cz
  • Mandlová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact