• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Mandlová roláda

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 2
      lžíce máslo mandlové
    • 4
      ks bílek
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g mleté mandle
    • 1
      lžička jablečný ocet
    • čokoládové hoblinky na ozdobu
    • 1
      lžička mandlový extrakt
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vyšlehejte bílky, cukr, extrakt, pak vmíchejte mandle. Troubu zapněte na 150 °C. Hmotu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30 minut. Smetanu vyšlehejte a vmíchejte do ní mandlové máslo. Upečené a vychladlé bezé potřete připraveným krémem a pomocí pečicího papíru srolujte. Zbytkem krému potřete roládu i po povrchu. Ozdobte mandlemi a čokoládou.
2
Jak na bezé?
3
• Vejce vyndejte včas z ledničky, bílky se lépe šlehají při pokojové teplotě.
4
• Na 1 bílek z vejce velikosti M počítejte s 60 g cukru. Jestliže nechcete příliš sladký dezert, můžete dávku snížit až na 45 g.
5
• Mísa na šlehání musí být důkladně umytá a osušená, i stopa mastnoty způsobí, že sníh nevyšleháte.
6
• Bílky nejdříve šlehejte na střední otáčky. Teprve když začnou tuhnout, můžete přidávat cukr. Výsledná hmota má být hladká, lesklá a zářivě bílá. Lze přidat i kapku citronové šťávy nebo vinného octa.
7
• Při šlehání přidejte špetku soli, ta pomůže tuhnutí a zvýrazní sladkou chuť.
8
• Hmota na bezé je hotová, když se vláčně táhne za metlami.
9
• Bezé se nepeče, nýbrž suší. Když je chystáte samostatné (ne jen na povrch buchty a podobně), troubu si předehřejte na 140–150 °C, proces sušení podle velikosti trvá kolem 35 minut. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte vychladnout.
10
• Upečené bezé můžete skladovat ve vzduchotěsné krabičce – vydrží vám tam až měsíc. Jinak je ale určeno k okamžité spotřebě. Pozor ale, v ledničce do druhého dne zvlhne!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlová omeleta

Mandlová omeleta

Mandlová srdíčka

Mandlová srdíčka

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládové hoblinky Cukr krupice Jablečný ocet Mandlový extrakt Máslo Mleté mandle Smetana ke šlehání
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Donutky

Donutky

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s…
32
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Těsto na palačinky
Těsto na palačinky

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Maminka Jiráskové Iva Kubelková: Jak na tom je po rozchodu s Mišíkem?!

Maminka Jiráskové Iva Kubelková: Jak na tom je po rozchodu s Mišíkem?!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Mandlová buchta s meruňkami
Mandlová buchta s meruňkami
Mandlová kuřátka
Mandlová kuřátka
Mandlová omeleta
Mandlová omeleta
Mandlová srdíčka
Mandlová srdíčka
Mandlové / ořechové košíčky
Mandlové / ořechové košíčky
Mandlové bonbony (Kozinaki)
Mandlové bonbony (Kozinaki)
  • Recepty.cz
  • Mandlová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact