• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandle pražené v troubě
Napište svůj komentář k receptu

Mandle pražené v troubě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mandle - loupané množství dle chuti
    • sůl dle chuti
    • olej cca 1 lžíce
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

1
Pokud nemáme mandle loupané, tak si je v kastrolku s vařící vodou necháme chvilku spařit, pak scedíme a ještě teplé je vyloupeme. Nevaříme je dlouho, jen spaříme, aby se slupka uvolnila, jinak dostanou průhledný vzhled a ztratí svou bělost. Vyloupané mandle dáme do zapékací misky (pekáčku), do dlaně si nalijeme olej. Všechny mandle v dlaních promastíme. Pokud máme cca 10 dkg loupaných mandlí, lžíce oleje postačí.
2
Naolejované mandle posolíme dle chuti a vložíme do ROZPÁLENÉ trouby opražit lehce dozlatova. Během pražení promícháme. Mandle musíme během pražení HLÍDAT, doba přípravy je krátká!
3
Hotové mandle vysypeme na papírový ubrousek tak, aby NEBYLY na sobě!!! Pokud nám budou chladnout ve větší vrstvě, budou "gumové". Ubrousek se nepoužívá proti nasáknutí mastnoty, ale proti tomu, aby se vařící mandle na studeném talířku "nezarosily" a nezvlhly! Mandle lze pražit i na pánvi, ale tam není pražení tak dokonalé a je lepší, když jsou rozpůlené.
4
Není třeba používat více oleje, bohatě postačí ten, který se zachytí na povrchu mandlí před pražením.
5
Na mandle můžeme použít i koření dle chuti, které na mandle nasypeme těsně před dokončením a do trouby vložíme už jen na pár vteřin, aby nezhořklo.
6
Na oslavy jsou velmi žádanou chuťovkou. :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pražené mandle

Pražené mandle

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 13. 12. 2016 05:51

    Tohle je nejlepšsí mlska na stole, když se slaví narozeniny, Silvestr nebo se jen tak sejdeme na potlach :-)

  • Marek | 15. 7. 2016 09:22

    Doporučím občas vyzkoušet i tepelně neupravované mandle. Stačí je na několik hodin namočit a jsou jako čerstvé. https://www.rawmarket.cz/orechy/mandle 8-)

  • Anna Kolesová | 30. 10. 2015 17:08

    Mandle se dnes dají koupit už loupané což je úleva, ale čerstvě opražené přímo před mlsáním nic nenahradí. Vynikající rychlé pohoštění třeba ke sklence nikdo neodmítne.

  • Eva | 15. 5. 2015 19:57

    Bomba :)

  • Květa | 11. 5. 2013 10:56

    Zbožňuji je <3 a doma upražené, čerstvé, křupavé totiž nemůže nahradit sáček pražených kupovaných.

  • Brabcová | 17. 2. 2012 12:49

    Měla jsem ještě zbylé mandle od vánoc a hledala buchtu do které by se hodily. Buchta bude bez mandlí, pečené mandličky si dáme radši.

  • Kamila Č. | 28. 12. 2011 20:18

    Dělám je steně.Při oslavách na stole nesmí chybět a jsou pryč jako první :-P .

  • Vlasta | 7. 7. 2011 13:37

    Pražené mandličky milujeme všichni :-) .

  • ALÍK | 7. 1. 2011 12:21

    TOHLE NEMÁ CHYBU :-D

  • dzudy
    dzudy | 3. 1. 2011 20:28

    Já je kdysi dělávala ve friťáku, byly krásně stejnoměrně upražené. Jenže pak jsem friťák vyřadila z domácích spotřebičů a od té doby je dělám pracně po částech na pánvi (pražím jich vždycky 1/2 kila). Škoda, že jsem tuhle možnost neznala před Silvestrem...no, tak aspoň ukládám na ten příští 8-) <:-)

  • Sofiee
    Sofiee | 3. 1. 2011 19:06

    Děkuji. Mandlí mi od Vánoc zbylo spoustu, takže o víkendu přijde jejich čas. :)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 1. 2011 18:52

    ....jj,světle nazlátlé,nesmí být moc tmavé ale ani světlé ;-) .Pokud si je dobře ohlídáte,tak budete spokojená.Chce to jen dodržet rady v postupu a určitě se Vám to podaří ;-) .Když jsem jednou koupil hotové pražené mandle,byl jsem zklamaný a všichni kolem také :-( -škoda peněz...

  • Sofiee
    Sofiee | 3. 1. 2011 18:41

    Ráda bych se zeptala, jak poznám že už jsou hotové. Pražené jsem je jedla snad jen jednou v životě. Je znakem nazlátlá barva? Předem děkuji za odpověď. Určitě vyzkouším!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pražení Vegani Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandle - loupané Olej Sůl Ubrousek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

147
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
48
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskové…
19
poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
19
Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně
Drobenkový vločkový…
17
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Mandarinkové řezy
Mandarinkové řezy
Mandarinkové želé se zmrzlinou
Mandarinkové želé se zmrzlinou
Mandarinkový sorbet
Mandarinkový sorbet
Mandle v pánvi pražené
Mandle v pánvi pražené
Mandlová bábovka
Mandlová bábovka
Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou
Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s…
  • Recepty.cz
  • Mandle pražené v troubě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact