• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandle pražené v troubě
Napište svůj komentář k receptu

Mandle pražené v troubě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mandle - loupané množství dle chuti
    • sůl dle chuti
    • olej cca 1 lžíce
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

1
Pokud nemáme mandle loupané, tak si je v kastrolku s vařící vodou necháme chvilku spařit, pak scedíme a ještě teplé je vyloupeme. Nevaříme je dlouho, jen spaříme, aby se slupka uvolnila, jinak dostanou průhledný vzhled a ztratí svou bělost. Vyloupané mandle dáme do zapékací misky (pekáčku), do dlaně si nalijeme olej. Všechny mandle v dlaních promastíme. Pokud máme cca 10 dkg loupaných mandlí, lžíce oleje postačí.
2
Naolejované mandle posolíme dle chuti a vložíme do ROZPÁLENÉ trouby opražit lehce dozlatova. Během pražení promícháme. Mandle musíme během pražení HLÍDAT, doba přípravy je krátká!
3
Hotové mandle vysypeme na papírový ubrousek tak, aby NEBYLY na sobě!!! Pokud nám budou chladnout ve větší vrstvě, budou "gumové". Ubrousek se nepoužívá proti nasáknutí mastnoty, ale proti tomu, aby se vařící mandle na studeném talířku "nezarosily" a nezvlhly! Mandle lze pražit i na pánvi, ale tam není pražení tak dokonalé a je lepší, když jsou rozpůlené.
4
Není třeba používat více oleje, bohatě postačí ten, který se zachytí na povrchu mandlí před pražením.
5
Na mandle můžeme použít i koření dle chuti, které na mandle nasypeme těsně před dokončením a do trouby vložíme už jen na pár vteřin, aby nezhořklo.
6
Na oslavy jsou velmi žádanou chuťovkou. :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pražené mandle

Pražené mandle

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 13. 12. 2016 05:51

    Tohle je nejlepšsí mlska na stole, když se slaví narozeniny, Silvestr nebo se jen tak sejdeme na potlach :-)

  • Marek | 15. 7. 2016 09:22

    Doporučím občas vyzkoušet i tepelně neupravované mandle. Stačí je na několik hodin namočit a jsou jako čerstvé. https://www.rawmarket.cz/orechy/mandle 8-)

  • Anna Kolesová | 30. 10. 2015 17:08

    Mandle se dnes dají koupit už loupané což je úleva, ale čerstvě opražené přímo před mlsáním nic nenahradí. Vynikající rychlé pohoštění třeba ke sklence nikdo neodmítne.

  • Eva | 15. 5. 2015 19:57

    Bomba :)

  • Květa | 11. 5. 2013 10:56

    Zbožňuji je <3 a doma upražené, čerstvé, křupavé totiž nemůže nahradit sáček pražených kupovaných.

  • Brabcová | 17. 2. 2012 12:49

    Měla jsem ještě zbylé mandle od vánoc a hledala buchtu do které by se hodily. Buchta bude bez mandlí, pečené mandličky si dáme radši.

  • Kamila Č. | 28. 12. 2011 20:18

    Dělám je steně.Při oslavách na stole nesmí chybět a jsou pryč jako první :-P .

  • Vlasta | 7. 7. 2011 13:37

    Pražené mandličky milujeme všichni :-) .

  • ALÍK | 7. 1. 2011 12:21

    TOHLE NEMÁ CHYBU :-D

  • dzudy
    dzudy | 3. 1. 2011 20:28

    Já je kdysi dělávala ve friťáku, byly krásně stejnoměrně upražené. Jenže pak jsem friťák vyřadila z domácích spotřebičů a od té doby je dělám pracně po částech na pánvi (pražím jich vždycky 1/2 kila). Škoda, že jsem tuhle možnost neznala před Silvestrem...no, tak aspoň ukládám na ten příští 8-) <:-)

  • Sofiee
    Sofiee | 3. 1. 2011 19:06

    Děkuji. Mandlí mi od Vánoc zbylo spoustu, takže o víkendu přijde jejich čas. :)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 1. 2011 18:52

    ....jj,světle nazlátlé,nesmí být moc tmavé ale ani světlé ;-) .Pokud si je dobře ohlídáte,tak budete spokojená.Chce to jen dodržet rady v postupu a určitě se Vám to podaří ;-) .Když jsem jednou koupil hotové pražené mandle,byl jsem zklamaný a všichni kolem také :-( -škoda peněz...

  • Sofiee
    Sofiee | 3. 1. 2011 18:41

    Ráda bych se zeptala, jak poznám že už jsou hotové. Pražené jsem je jedla snad jen jednou v životě. Je znakem nazlátlá barva? Předem děkuji za odpověď. Určitě vyzkouším!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pražení Vegani Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandle - loupané Olej Sůl Ubrousek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Domácí kečup
Domácí kečup
17
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
17
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Mandarinkové řezy
Mandarinkové řezy
Mandarinkové želé se zmrzlinou
Mandarinkové želé se zmrzlinou
Mandarinkový sorbet
Mandarinkový sorbet
Mandle v pánvi pražené
Mandle v pánvi pražené
Mandlová bábovka
Mandlová bábovka
Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou
Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s…
  • Recepty.cz
  • Mandle pražené v troubě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact