• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Napište svůj komentář k receptu

Maminčiny vanilkové rohlíčky I.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 19
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 150
      g máslo možno nahradit rostlinným tukem
    • 220
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 70
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

RADA: Jak vytvarovat vanilkové rohlíčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vánoční vanilkové rohlíčky

Vánoční vanilkové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Soběslav | 23. 12. 2018 21:33

    Jsou jednoduché a chutné. Dělám již další várku...:)

  • Lindus1Klenka | 14. 12. 2014 16:28

    Recept je úúúúžasný.Akorát chci bližší informace,např.v jakém pořadí.

  • Sarka137 | 14. 12. 2014 15:02

    Na kolik stupnu a jak dlouho? Proč to nikdo nikdy nepíše do receptů? :-X

  • Sarka137 | 14. 12. 2014 15:01

    Na kolik stupnu a jak dlouho? Proč to nikdo nikdy nepíše do receptů? :-X

  • Sarka137 | 14. 12. 2014 15:00

    na kolik stupnu? A jak dlouho? :-X

  • Ivča | 3. 12. 2014 20:21

    Super rohlicky,výborna chuť no proste užasný,není co jiného dodat.Jen co jsem je udelala hned začali mizet.Musim dát za 1* ;-)

  • LucieOpo | 17. 12. 2013 18:48

    Úžasné ;-)

  • Mája | 16. 12. 2012 14:04

    jsou moc dobré ale já do toho přidávám i kypřící prášek tím trochu víc zvláční ;-)

  • gabba09 | 12. 12. 2012 12:43

    Jsou výborné!

  • ghdfjghdfkgznhfdjjkhgfgzurnligh | 10. 12. 2012 14:57

    :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ jáje nejedla ale mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmooooooooooooooooooooooooooooooooooccccccccccccccccccccccccccccccccccc se těším :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • petra | 27. 11. 2012 18:49

    muzu potvrdit jsou opravdu super!! prave jsem je vytahla z trouby!! <:-)

  • Lucik | 27. 11. 2012 13:49

    Opravdu skvělé těstíčko,skvělá chut´vše úžasné!!! :-[ :-P

  • Markéta | 26. 11. 2012 18:15

    Jsou naprosto luxusní! Nerozpadl se ani jeden. ;)

  • Renata | 26. 11. 2012 10:37

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • kam | 22. 11. 2012 17:50

    175 C 10 min,, :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 6. 2012 13:26

    Dělám podle tohoto receptu rohlíčky už lety, jen u nás doma se dávají místo ořechů mleté mandle. A jako u většimy receptů snižuji množství cukru (tak na 30g na toto množství).

  • Markéta | 12. 12. 2011 21:10

    Právě jsem dopekla, ani jeden se mi nezlomil, chutnají výborně! Opravdu jako od maminky! :-*

  • Adéla | 23. 10. 2011 12:01

    super recept byli moc dobrý.... :-) :-) :-D

  • michal | 13. 12. 2010 16:30

    Pěkne na hovno. ani tu neni při jaké teplotě.. :-\

  • Eva | 7. 12. 2010 12:29

    Při jaké teplotě se prosím pečou?

  • Kate | 7. 12. 2010 03:13

    my cukroví v paneláku vždycky dávali na balkon, normálně v kartonových krabicích a v igelitových taškách...ale pravda, když mrzlo, tak některý kousky byly dost tuhý, pokud se jedly hnedka...což se ale netýče těch rohlíčků, ty jsou křehké vždycky :-)

  • Alesh | 22. 11. 2010 04:17

    Peacnost s tvarovanim rohlicku a naslednym problemum lamani pri obalovani cukrem, je mozne vyresit, ne rohlicek, ale koule perfektne se obalije a chutna stejne .... Eureka!

  • Kateřina Jemelková | 18. 12. 2009 07:12

    luxusní,recept jako když je kdysi dělávala mamka....sou fakt výborné...dělala jsem je ručně a musím uznat, že se vůbec nerozpadli ani neroztekli jak se občas stává....dávám za 1*

  • Anonym | 28. 6. 2007 11:13

    a

  • Anonym | 8. 12. 2006 09:53

    Jaký nástavec používate na masomlýnku - srdíčko - nebo co, aby byl rohlíček z teho pekný?

  • Petula | 6. 12. 2006 22:05

    Tak rohlicky jsou exkluzivni, delala jsem je na masomlynku s nastavcem a jsou vsechny pekne stejny, zlomilo se mi jich jen asi 5 kousku, a na ty se hned vrhnul manzel:-)

  • Anonym | 3. 12. 2005 14:13

    Plechy s cukrovím dát do chladnější místnosti, v paneláku alespoň tam kde můžete zavřít topení a vyvětrat. Ve vytopené místnosti bych nedoporučovala. Marie

  • Airan | 2. 12. 2005 23:32

    Ja se pridavam k Monice, z formicky vypadaji rohlicky hezci:-)) Navic se tak da spracovat nepovedene drobive testo, coz se mi stalo zrovna pred rokem a formicky to zachranili:-)) Myslim ze pro J.D. to muze byt taky reseni:-))

  • karla | 2. 12. 2005 22:40

    paní Marie, ty neupečené rohlíčky necháte na plechu přes noc něčím zakryté a v chladu nebo jen tak při pokojové teplotě?Děkuji

  • J. D. | 2. 12. 2005 18:36

    Zdravím, právě se snažím z tohoto těsta vytvořit rohlíčky,ALE uprostřed se mi vždycky rozlomí :-((Mohl by jste mi někdo poradit ? díky moc

  • marie krejzarova | 1. 12. 2005 20:07

    At si říká kdo chce co chce, není přez klasické vyvalované rohlíčky.Dělám ze třech dávek a mám je vyválené hned a vypadají super.

  • Monika | 1. 12. 2005 06:09

    Kvůli pracnosti a kvůli hezkému tvaru jsem jednou ze zoufalství dala rohlíčkové těsto do rohlíčkových formiček. Byly krásné, tak jsem u toho zůstala. Má to jednu vadu-těsto je moc křehké, tak to vyžaduje opatrnost při vyklápění (vymazávávám polohrubou moukou). "Odpad" z nepovedených potěší rodinu, takže dělám pro jistotu z větší dávky.

  • Zdenka Rejnková | 30. 11. 2005 13:54

    Měla jsem taky takový problém, ale vyřešila jsem to tak, že vyválím placku cca3 mm silnou a skleničkou vykrajuji půlměsíčky a ty potom obaluji v cukru. Mám sice takové placaté rohlíčky, ale skoro všechny stejné a velikost si řídím podle skleničky nebo kulatého vykrajovátka.

  • Marie Svobodová | 30. 11. 2005 10:53

    Jelikož jsou u nás velmi jedlé dělám na vánoce až ze 6 dávek, vždy zpracovávám po dvou dávkách a poněvadž mám samé chlapy a nikdo nepomůže nedovedu si představit z tohoto množství sama vyválet rohlíčky, vyzkoušela jsem je vytláčet na masovém strojku s nástavcem. Když je potom neupečené nechám přes noc odpočinout na plechu jsou po upečení výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vanilkové rohlíčky
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Trdelníky

Trdelníky

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

171
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
92
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
68
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
63
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
51
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Maminčino kuře s brambory
Maminčino kuře s brambory
Maminčiny kiwi řezy
Maminčiny kiwi řezy
Maminčiny kuřecí závitky
Maminčiny kuřecí závitky
Maminčiny vanilkové rohlíčky II.
Maminčiny vanilkové rohlíčky II.
Mandarinková mňamka
Mandarinková mňamka
Mandarinkové řezy
Mandarinkové řezy
  • Recepty.cz
  • Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact