• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maminčin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Maminčin štrůdl

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 420
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 2
      ks žloutek
    • 8
      lžíce voda (Studená)
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg jablka
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • vanilkový cukr
    • mandle (Nebo oříšky)
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin umícháme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme (máme-li kyselejší jablka můžeme přidat najemno rozdrcené dětské piškoty), přidáme rozinky, skořici, vanilkový cukr, nasekané oříšky nebo mandle. Těsto vyválíme na placky (jedna dávka postačí na tři), naplníme touto směsí a dobře zavineme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně ještě posypeme oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčin štrůdl

Maminčin štrůdl

Štrúdl s hroznovým vínem

Štrúdl s hroznovým vínem

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vladimirarolex | 26. 1. 2017 19:40

    před chvílí jsem ho vyndala z trouby, je výborný, krásně se s těstem pracuje, myslím , že tento recept budu používat často , děkuji...

  • Můrinka
    Můrinka | 18. 2. 2012 11:30

    Opravdu dobrota. Akorát příště udělám z dávky asi jenom 2, aby byly větší :o) Štrůdly jsem nahoře potírala zbylým bílkem.

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 11. 2011 12:33

    Camelko, to těsto v lednici dobře zabalené vydrží i 5 dní (tedy přiznám se, že i déle, ale už se pak moc trhá), takže si ho dělám v době "jablek" do foroty ... A jde i zamrazit....

  • Camelka | 4. 11. 2011 09:50

    Super bomba štrůdlík...má jedinou nevýhodu - nemůžu ho udělat hned. A to čekání mě zabíjí, anžto si dycinky zapomenu připravit těsto. Ale i tak za to čekání stojí. S těstem se fakt super pracuje 1* :-)

  • Shyrker | 8. 9. 2011 21:36

    Recept doporučuji. Jednoduché a chutné. :-)

  • niobe nightingale | 22. 3. 2009 19:18

    tohle náš tradiční domácí štrúdl. akorát dávám 500g mouky a 125ml vlažné vody a místo octa někdy citronovou šťávu... hodně důležitá věc je, osolit ho! roluju 3 šišky a zatím nikdy nikoho nezklamal :D právě se tu vedle brání před snědením poslední dva kousky pod utěrkou .)

  • Lucie Kučerová | 27. 11. 2008 08:24

    Tenhle recept je úžasný a snadno realizovatelný i v cizině. Jsem teď v USA. Ocet jsem použila jablečný, místo Hery máslo (protože nevěřím, že z těch mazlavých margarínů se dá péct, navíc jsou většinou slané). Těsto jsem v lednici nechala zabalené 24 hodin. krásně se rozvalovalo. Pečeno na 350-375°F. Štrůdl jsem nezavinovala, ale jen přeložila do psaníčka. Lahoda.

  • Ales Kavalir | 14. 9. 2005 16:20

    Je To SUPER ale delam vzdy trojitou porci....aby z toho byl celej plech

  • Jtka | 13. 5. 2005 22:21

    I ja dekuji za odpoved, kolik vazi hera. Snazim se pect ve Skotsku a chtela jsem volat mamce, tak zavolam kvuli necemu jinemu :-)

  • Míla Kořínková | 5. 12. 2004 19:04

    Hera je rostlinný tuk,u vás ji možná znáte pod názvem Rama, je do levnější obdoba másla, používá se na pečení, do krémů ap. U nás ji mají v regálech s klasickým máslem, bývá v 250 g kostkách, Rama ve vaničkách také 250 g ale i 500 g.Heru můžete nahradit klasickým máslem,bude chutnější,ale kapánek dražší.. já tenhle štrůdl po upečení ještě za horka potírám rozpuštěným máslem s trochou rumu - mňam ! Ať se vám to povede !

  • Anonym | 5. 12. 2004 18:37

    Hera je rostlinný tuk - levnější náhražka másla,tady v ČR se prodává v 250 g kostkách.

  • Vladislav CADA | 5. 12. 2004 17:10

    Co je prosim "hera" a kolik vazi 1 hera (nebo jaky je objem?)Zde ve Svedsku hera neexistuje, ale kdyz mi laskave napisete oc jde, tak mozna najdu nejakou nahrazku.ZdraviVLADISLAV

  • irena | 1. 4. 2004 11:25

    Souhlasím! Je to vyborné a těsto se vůbec netrhá. Taky jsem to zkousela dělat plněné zeleninovou směsí se sýrem jako hlavní jídlo a můžu vřele doporučit ;-)

  • Hanka Jelinkova | 21. 3. 2004 21:28

    Lada neuvedla dobu peceni, je to cca 35minut a je to mnam :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jablka Mandle Ocet Rozinky Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká buchta

Americká buchta

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Květákové makarony

Květákové makarony

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

295
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
180
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
28
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
25
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 26. 9. 2025: Kdo dnes dokončí rozpracované úkoly a kdo pocítí chuť ke změně?

Denní horoskop na pátek 26. 9. 2025: Kdo dnes dokončí rozpracované úkoly a kdo pocítí chuť ke změně?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Pomeje si po svatbě zoufá: Podpis jako retard!

Pomeje si po svatbě zoufá: Podpis jako retard!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Maminčin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact