• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maminčin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Maminčin štrůdl

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 420
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 2
      ks žloutek
    • 8
      lžíce voda (Studená)
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg jablka
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • vanilkový cukr
    • mandle (Nebo oříšky)
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin umícháme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme (máme-li kyselejší jablka můžeme přidat najemno rozdrcené dětské piškoty), přidáme rozinky, skořici, vanilkový cukr, nasekané oříšky nebo mandle. Těsto vyválíme na placky (jedna dávka postačí na tři), naplníme touto směsí a dobře zavineme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně ještě posypeme oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčin štrůdl

Maminčin štrůdl

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Štrúdl s hroznovým vínem

Štrúdl s hroznovým vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vladimirarolex | 26. 1. 2017 19:40

    před chvílí jsem ho vyndala z trouby, je výborný, krásně se s těstem pracuje, myslím , že tento recept budu používat často , děkuji...

  • Můrinka
    Můrinka | 18. 2. 2012 11:30

    Opravdu dobrota. Akorát příště udělám z dávky asi jenom 2, aby byly větší :o) Štrůdly jsem nahoře potírala zbylým bílkem.

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 11. 2011 12:33

    Camelko, to těsto v lednici dobře zabalené vydrží i 5 dní (tedy přiznám se, že i déle, ale už se pak moc trhá), takže si ho dělám v době "jablek" do foroty ... A jde i zamrazit....

  • Camelka | 4. 11. 2011 09:50

    Super bomba štrůdlík...má jedinou nevýhodu - nemůžu ho udělat hned. A to čekání mě zabíjí, anžto si dycinky zapomenu připravit těsto. Ale i tak za to čekání stojí. S těstem se fakt super pracuje 1* :-)

  • Shyrker | 8. 9. 2011 21:36

    Recept doporučuji. Jednoduché a chutné. :-)

  • niobe nightingale | 22. 3. 2009 19:18

    tohle náš tradiční domácí štrúdl. akorát dávám 500g mouky a 125ml vlažné vody a místo octa někdy citronovou šťávu... hodně důležitá věc je, osolit ho! roluju 3 šišky a zatím nikdy nikoho nezklamal :D právě se tu vedle brání před snědením poslední dva kousky pod utěrkou .)

  • Lucie Kučerová | 27. 11. 2008 08:24

    Tenhle recept je úžasný a snadno realizovatelný i v cizině. Jsem teď v USA. Ocet jsem použila jablečný, místo Hery máslo (protože nevěřím, že z těch mazlavých margarínů se dá péct, navíc jsou většinou slané). Těsto jsem v lednici nechala zabalené 24 hodin. krásně se rozvalovalo. Pečeno na 350-375°F. Štrůdl jsem nezavinovala, ale jen přeložila do psaníčka. Lahoda.

  • Ales Kavalir | 14. 9. 2005 16:20

    Je To SUPER ale delam vzdy trojitou porci....aby z toho byl celej plech

  • Jtka | 13. 5. 2005 22:21

    I ja dekuji za odpoved, kolik vazi hera. Snazim se pect ve Skotsku a chtela jsem volat mamce, tak zavolam kvuli necemu jinemu :-)

  • Míla Kořínková | 5. 12. 2004 19:04

    Hera je rostlinný tuk,u vás ji možná znáte pod názvem Rama, je do levnější obdoba másla, používá se na pečení, do krémů ap. U nás ji mají v regálech s klasickým máslem, bývá v 250 g kostkách, Rama ve vaničkách také 250 g ale i 500 g.Heru můžete nahradit klasickým máslem,bude chutnější,ale kapánek dražší.. já tenhle štrůdl po upečení ještě za horka potírám rozpuštěným máslem s trochou rumu - mňam ! Ať se vám to povede !

  • Anonym | 5. 12. 2004 18:37

    Hera je rostlinný tuk - levnější náhražka másla,tady v ČR se prodává v 250 g kostkách.

  • Vladislav CADA | 5. 12. 2004 17:10

    Co je prosim "hera" a kolik vazi 1 hera (nebo jaky je objem?)Zde ve Svedsku hera neexistuje, ale kdyz mi laskave napisete oc jde, tak mozna najdu nejakou nahrazku.ZdraviVLADISLAV

  • irena | 1. 4. 2004 11:25

    Souhlasím! Je to vyborné a těsto se vůbec netrhá. Taky jsem to zkousela dělat plněné zeleninovou směsí se sýrem jako hlavní jídlo a můžu vřele doporučit ;-)

  • Hanka Jelinkova | 21. 3. 2004 21:28

    Lada neuvedla dobu peceni, je to cca 35minut a je to mnam :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jablka Mandle Ocet Rozinky Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Arabská rýže

Arabská rýže

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

244
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
237
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
225
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
192
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
56
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Dcera Ivany Jirešové Sofie (20): S výrazným líčením a ve spodním prádle tancuje u tyče!

Dcera Ivany Jirešové Sofie (20): S výrazným líčením a ve spodním prádle tancuje u tyče!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Maminčin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact