Připravte si tradiční nepečené vánoční cukroví v netradiční verzi vylepšené malinami sušenými mrazem a malinovou marmeládou. Kromě krásné červené barvy vás zaujmou i svou příjemně lehce nakyslou chutí.
Piškoty s malinami rozmixujeme na prach a poté je společně s moučkovým cukrem prosejeme do mísy. Přidáme máslo a mléko a vypracujeme vláčné, lehce lepivé a hladké těsto, které uložíme na 10 minut do lednice.
Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo vyšleháme do světlé pěny. Přidáme malinový džem propasírovaný přes sítko (aby v něm nebyla zrníčka), pomerančovou šťávu a kůru a vyšleháme dohladka.
3
Z těsta tvoříme malé kuličky, které jemně obalíme v moučkovém cukru a vtlačíme do formičky na vosí hnízda. Do vtlačeného těsta uděláme koncem vařečky důlek.
Pomocí cukrářského sáčku naplníme hnízda připraveným krémem a zakončíme piškotem. Vosí hnízda můžeme ještě ozdobit malými kuličkami marcipánu. Necháme je uležet v chladu alespoň den.
5
Zdroj foto: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia