• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makronky
Napište svůj komentář k receptu

Makronky

0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 25
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

48 porce
  • Suchá směs
    • 90
      g mandlová mouka (rozmixovat, přesít)
    • 160
      g moučkový cukr (rozmixovat, přesít)
  • Mokrá směs
    • 80
      g vejce tedy 2 bílky
    • 50
      g cukr krystal
    • sůl
    • cukrářské zdobení může být barvivo atd.

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si na suchou směs: mandlovou mouku, moučkový cukr, váhu nebo odměrku
2
Do mixéru na oříšky dáme 90 - 100 g mandlové mouky a 160 g moučkového cukru a vše rozmixujeme (mixujeme 2 - 3 minuty). Rozmixovanou směs pak prosejeme přes síto do mísy.

RADA: Jak umlít ořechy, aby se nelepily?

3
Připravíme si na mokrou směs: cukr krystal, bílky, sůl, cukrářské barvivo, kakao nebo instatní kávu na obarvení.
4
Do mísy nasypeme cukr krystal, sůl a cukrářské barvivo (nebo kakao či kávu na obarvení). Přidáme bílky a vše vyšleháme do husté pěny, která by měla držet tvar.

RADA: Jak vyšlehat pevný sníh?

5
Suchou směs s mokrou směsí spojíme dohromady a vše opatrně promícháme stěrkou cca 3 - 5 minut.
6
Předehřejeme si troubu na 120 - 130 °C. Mezitím si připravíme 1 - 2 plechy s formou na makronky nebo pečícím papírem, na který si předkreslíme malá kolečka. Vezmeme si cukrářský sáček s kulatou špičkou, naplníme ho připraveným těstem a na formu nebo pečící papír děláme malá kolečka. Pak s plechem trošku bouchneme o stůl, aby se všechny přebytečné bublinky dostaly ven, a makronky necháme 20 minut zaschnout (těsto by se nemělo lepit na prst). Pak je dáme do předehřáté trouby a sušíme 45 minut. Hotové makronky pomalu vyndáme, odloupneme z plechu a můžeme rovnou servírovat. Přeji všem dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Halloweenské makronky s ganache z…

Kokosové makronky

Kokosové makronky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Makronky
Pečení Mixování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Cukrářské zdobení Mandlová mouka Moučkový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

277
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
169
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem
Pizza se špenátem,…
132
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
94
Bramborovo-kroupová baba
Bramborovo-kroupová baba
88
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Další doporučené recepty:

Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
Malakov dort - starý recept po prababičce
Malakov dort - starý recept po…
  • Recepty.cz
  • Makronky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact