• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makrely na roštu
Napište svůj komentář k receptu

Makrely na roštu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makrely na roštu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks makrela
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička koření na ryby
    • 2
      ks citron
    • 1
      svazek šalvěj
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme, lístečky otrháme. Obojí rozložíme na makrely. Ryby dáme do speciální grilovací formy nebo do alobalu a grilujeme 20-30 minut. Ve formě několikrát obrátíme a potíráme olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#335364) | 2. 12. 2024 13:54

    Vypadá parádně :P

  • xco | 3. 6. 2011 06:42

    Možná bych nejdříve začal s učením gramatiky ... pokud někdo je schopen napsat prestyžní ... tak asi zas tak prestižní nebude ... a ty speciality budou spíše vytříbené, než vytříděné ... ten hotel by mě fakt zajímal ... O:-)

  • loloitka Stewanni | 31. 7. 2007 14:55

    samo bez trochu cesneku tu nejde i u nas na morave...

  • Anonym | 31. 7. 2007 14:00

    Ten hotel musí mít asi fakt tvrdou prestiž.

  • Eva Holubová | 31. 7. 2007 11:58

    Jsem šefkuchařka v jednom z nejprestyžnějších hotelu v Čr. musím ríct že makrely jsme tam ještě nedělali, máme vytříděné speciality, ale po přečtení tohoto článku, musím řict, že se recept osvědčil u nás doma a tak budu přemýšlet zda to nepřidám i do jídelníčku v hotelu..

  • Zdenka Wojnarová | 25. 7. 2007 15:46

    Tento recept je výborný,před podáváním ještě makrelu posypu drobně nakrájenou natí z petržele s drobně nakrájeným česnekem a poliji olivovým olejem.Určitě to vyzkoušejte.

  • Jana Pátková | 12. 7. 2007 19:03

    Já bych "janca moje vec" neřekla, že kupovaná uzená makrela je podobná těm , co děláme doma. Přece doma si připravím koření apod. a vím, co tam dávám, děláme je asi 20 let a jsou to chutovky, jsem z Moravy a děláme je podobně jak je napsáno, ale moc koření vadí, protože potlačí chut ryby, ale citron a šalvěj, ne , můj manžel dává i kopřivy, ale do syrové ryby, než ji naložíme. A Mirkovi díky za rady, už to tisknu, protože v neděli přijedou mladí pražáci, tak budeme grilovat, to co zítra nakoupíme - jako ty makrely. Zdravím všechny Jana Morava až skoro v Polsku.

  • janca moje vec | 12. 7. 2007 16:35

    vůůbec bych to takto nedělala... koupila bych si makrelu z obchodu uz udelanou a nedala bych si s ni tolik práce no nemam pravdu? :D

  • Petr Blovský | 11. 7. 2007 10:28

    Zkuste ještě už ugrilovanou makrelu potřít směsí másla, česneku, bazalky a soli. Je to vynikající.

  • Kamila Bezděková | 7. 7. 2007 08:05

    Souhlasím s panem Hanákem,jsem taky z okolí Olomouce a leta je děláme taky takDo marinády dávám i česnek.

  • Anonym | 6. 7. 2007 08:55

    Je to super žraso, nechte si čvachtat v rypáku dámy a pánové.

  • Mirek Hroch | 3. 7. 2007 10:55

    Tenhle recept jsem, i když mi připadal zbytečně složitý vyzkoušel, A nebylo to špatné, doporučuji.Protože makrela je majstrštik na grilu. Nejsem sice z Moravy, ale už jsem taky něco málo ugriloval proto vím že:1. česnek rozhodně nevadí (jižní národy používají na makrely a ryby obecně směs: olivový olej + česnek + rozmarýna + vinný ocet a sůl), nakládat rybu přes noc jnení třeba, ryby nasáknou všechnu chuť rychle2. doporučuju dát makrely na gril ještě zmrzlé a pomalu grilovat (jde to pak i bez alobalu a určitě budete překvapení strukrurou masa po ugrilování)3. pokud jsou makrely čerstvé nebo rozmražené neomývat nikdy (!) sladkou vodou ale jedině slanou (je to mořská ryba), rovněž rozmražovaní jedině ve slané vodě - pokud to dodržíte budete mile překvapeni

  • františek Šabata | 26. 6. 2007 11:00

    Zkuste vyčistit makrelu,nasolit a potřít povrchu i uvnitř lakem z másla,koření na ryby a brollio olej.Dovnitř nandejte libeček nakrájený s cibulí a položte hřbetem dolů do chladna, den před grilováním.Grilujeme na roštu a otáčíme cca 25min.Bašta!!

  • Petr Kašparovský | 25. 6. 2007 08:31

    Je to tak výborné,ale lepší je nejprve napíchat na kolky a poté posypat směsí (člověk se tak neubable)koření,pepř,paprika,kmín,sůl, rybí koření.Hlavně nedávejte česnek - v makrele ničí její chuť!

  • Stanislav Hanák | 14. 6. 2007 22:39

    U nás na Moravě v okolí Olomouce již desítky let grilujeme makrely ve velkém.Ryby vyčistíme nasolíme dáme grilovací koření a na noc dáme do chladna.Druhý den napícháme na kolíky 8x8 mm x 60cm a grilujem tak 1 hodinu natíráme olejem v kterém je palivá paprika pivo sůl tak akorát.Pak jsou super musí se grilovat né uvařit pěkně otáčet a potom to je pohoda Dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Koření na ryby Makrela Pepř mletý Rostlinný olej Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

41
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda…
26
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Těhotná moderátorka Ochotská: Opulentní odhalení pohlaví miminka!

Těhotná moderátorka Ochotská: Opulentní odhalení pohlaví miminka!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Makrela na víně
Makrela na víně
Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
  • Recepty.cz
  • Makrely na roštu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact