• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makrela (ryba) pečená na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Makrela (ryba) pečená na bramborách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 31
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks makrela čerstvá 250 - 300 gramů
    • brambory malé, pro dvě osoby
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek větší
    • petrželka plocholistá nebo jiné bylinky dle chuti
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • máslo
    • drcený kmín nebo pepř - na brambory

Postup přípravy receptu

1
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod vodou vydrbat kartáčkem.
2
Vykuchané makrely omyjeme, nasolíme i uvnitř, do bříšek vložíme lístky petrželky (můžeme i nasekanou) a plátky česneku. Papriku smícháme s moukou a makrely ve směsi obalíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Brambory nandáme do zapékací misky vymazané máslem, pekáčku nebo remosky, osolíme, okořeníme dle chuti (kmín, pepř, paprika, česnek...) a položíme na ně obalené makrely, které poklademe plátky másla, zaklopíme a pečeme do změknutí brambor, cca 20 - 25 minut. Vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
4
Tím způsobem můžeme připravit i pstruha, okouna, platýse, cejna...

RADA: Jak se zbavit zápachu z ryb

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené Maso & ryby & mořské plody Ryby
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Hladká mouka Makrela Máslo Mletá sladká paprika Petrželka Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Filety po italsku

Filety po italsku

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Guláš

Guláš

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

61
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
57
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
48
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
41
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
36
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Heidi Klumová zahájila mnichovský Oktoberfest: Ve velkém stylu i drindlu!

Heidi Klumová zahájila mnichovský Oktoberfest: Ve velkém stylu i drindlu!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Makový závin
Makový závin
Makový závin III.
Makový závin III.
Makový závin s višněmi
Makový závin s višněmi
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na víně
Makrela na víně
Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
  • Recepty.cz
  • Makrela (ryba) pečená na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact