• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makrela (ryba) pečená na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Makrela (ryba) pečená na bramborách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 31
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks makrela čerstvá 250 - 300 gramů
    • brambory malé, pro dvě osoby
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek větší
    • petrželka plocholistá nebo jiné bylinky dle chuti
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • máslo
    • drcený kmín nebo pepř - na brambory

Postup přípravy receptu

1
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod vodou vydrbat kartáčkem.
2
Vykuchané makrely omyjeme, nasolíme i uvnitř, do bříšek vložíme lístky petrželky (můžeme i nasekanou) a plátky česneku. Papriku smícháme s moukou a makrely ve směsi obalíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Brambory nandáme do zapékací misky vymazané máslem, pekáčku nebo remosky, osolíme, okořeníme dle chuti (kmín, pepř, paprika, česnek...) a položíme na ně obalené makrely, které poklademe plátky másla, zaklopíme a pečeme do změknutí brambor, cca 20 - 25 minut. Vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
4
Tím způsobem můžeme připravit i pstruha, okouna, platýse, cejna...

RADA: Jak se zbavit zápachu z ryb

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené Maso & ryby & mořské plody Ryby
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Hladká mouka Makrela Máslo Mletá sladká paprika Petrželka Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Kaštany

Kaštany

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

104
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
75
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
63
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
57
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Makový závin
Makový závin
Makový závin III.
Makový závin III.
Makový závin s višněmi
Makový závin s višněmi
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na víně
Makrela na víně
Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
  • Recepty.cz
  • Makrela (ryba) pečená na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact