• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makrela (ryba) pečená na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Makrela (ryba) pečená na bramborách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 31
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks makrela čerstvá 250 - 300 gramů
    • brambory malé, pro dvě osoby
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek větší
    • petrželka plocholistá nebo jiné bylinky dle chuti
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • máslo
    • drcený kmín nebo pepř - na brambory

Postup přípravy receptu

1
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod vodou vydrbat kartáčkem.
2
Vykuchané makrely omyjeme, nasolíme i uvnitř, do bříšek vložíme lístky petrželky (můžeme i nasekanou) a plátky česneku. Papriku smícháme s moukou a makrely ve směsi obalíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Brambory nandáme do zapékací misky vymazané máslem, pekáčku nebo remosky, osolíme, okořeníme dle chuti (kmín, pepř, paprika, česnek...) a položíme na ně obalené makrely, které poklademe plátky másla, zaklopíme a pečeme do změknutí brambor, cca 20 - 25 minut. Vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
4
Tím způsobem můžeme připravit i pstruha, okouna, platýse, cejna...

RADA: Jak se zbavit zápachu z ryb

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené Maso & ryby & mořské plody Ryby
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Hladká mouka Makrela Máslo Mletá sladká paprika Petrželka Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

75
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
26
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
24
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Kaiser po smrti Bartošky: Pustil jsem si doma plyn

Kaiser po smrti Bartošky: Pustil jsem si doma plyn

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Třeštíková (43) porodila holčičku! Dostala hned dvě jména

Třeštíková (43) porodila holčičku! Dostala hned dvě jména

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Makový závin
Makový závin
Makový závin III.
Makový závin III.
Makový závin s višněmi
Makový závin s višněmi
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na víně
Makrela na víně
Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
  • Recepty.cz
  • Makrela (ryba) pečená na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact