• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Makovníček (bez mouky)
Napište svůj komentář k receptu

Makovníček (bez mouky)

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovníček (bez mouky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g mák mletý
    • 200
      g ořechy mleté nebo lískové
    • 200
      g máslo změklé
    • 150
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce pomerančová šťáva nebo džus
    • 3
      lžíce marmeláda meruňková
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky z cukrem, přidáme máslo, marmeládu, pomerančovou šťávu, postupně přisypáváme mák s ořechy a kypřícím práškem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do libovolné formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali zbytkem mletých ořechů. Pečeme asi 1 hodinu při 175 °C. Kdo chce, polije čokoládou, chutné je to i posypané moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 16. 1. 2007 10:48

    My jsme milovníci máku i ořechů, takže nám koláč velmi chutnal. Jen byl pro nás moc tučný (myslím si, že mák i ořechy jsou celkem mastné). když jsem pekla podruhé dala jsem 1/2 másla a místo cukru med a byl také výborný.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 1. 2007 21:17

    To máte pravdu. Já jsem si jen to množství nějak neuměla představit, když je to bez mouky...Ale určitě vyzkouším a dám vědět:-))

  • Lidka Kábrtová | 4. 1. 2007 20:50

    Markéto, to vypadá dobře. Zkusím, koupila jsem mletý mák a dokonce mám i zbytek ořechů :-). Jen prosba, mohla byste nechat do názvu doplnit, že to je bezlepkové? Ono se to bude lépe hledat těm, kteří mouku nemůžou. Jinak nevím, co je na tom pravdy, ale moje kolegyně celiačka říká, že když nejíte spojení mouka+cukr, tak netloustnete. Teda ne tak strašně...

  • englicka marketa | 4. 1. 2007 18:18

    já peču ve středním pekáčku,víte nemám ráda nízké koláče:o)))na klasický velký plech by jste musela udělat dvojitou dávku a to už se prodraží :o)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 1. 2007 17:12

    Markéto, taky se mi to moc líbí, ale prosím o upřesnění velikosti formy: na klasický hluboký plech to bude vysoké jak asi??

  • Anonym | 4. 1. 2007 11:34

    už pádim pro mák a o víkendu upeču..

  • Jana z VM | 4. 1. 2007 10:07

    Toto musí být dobrota !! Vánoček bylo už dost, takže zřejmě vyzkouším, díky za bezva recept s mákem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Marmeláda Máslo Ořechy Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Máslové řízky

Máslové řízky

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Čevapi

Čevapi

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Máslové řízky
Máslové řízky
18
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z…
15
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Makovníček (bez mouky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact