• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makovec s ledovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Makovec s ledovou polevou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
5fotografií
Nahrát fotku
 

V minulosti nemohl mák během zimních měsíců chybět v žádné české domácnosti. A víte, že Česká republika se od roku 2006 stala největším producentem máku? Připravte si k snídani nebo kávě tento vláčný makovec se švestkami a ledovou polevou. Už při čtení se vám budou sbíhat sliny.

Suroviny

15 porce
    • 5
      ks vejce
    • 350
      g cukr krupice
    • 250
      g mák mletý
    • 100
      g pohanková mouka hladká
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 200
      g sušené švestky nasekané
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks prášek do pečiva bez lepku
    • citronová kůra z 1-2 citronů
  • Na polevu:
    • 250
      g moučkový cukr
    • 60
      g citronová šťáva
  • Na dokončení:
    • jedlé květy chrpy

Postup přípravy receptu

1
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience.
2
Hotové těsto nalijte do vyššího plechu vymazaného olejem a vysypaného moukou či vyloženého papírem na pečení. Rovnoměrně rozetřete a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 25-30 minut.
3
Upečený korpus nechte mírně vychladnout a vyklopte z pekáčku. Na ještě vlažný piškot rozetřete polevu, kterou jste připravili důkladným vymícháním cukru a citronové šťávy. Čím déle budete cukr s citronovou šťávou míchat, tím lesklejší poleva bude.
4
Ozdobte květy chrpy a nechte zcela vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková bábovka

Maková bábovka

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Citronová bábovka s mákem

Citronová bábovka s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Jedlé květy Mák mletý Moučkový cukr Pohanková mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Sůl Sušené švestky Vejce Zakysaná smetana

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Cupcakes

Cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

202
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
31
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
28
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Makovec
Makovec
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
Makovec V.
Makovec V.
Makovky - sladké housky
Makovky - sladké housky
  • Recepty.cz
  • Makovec s ledovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact