• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makovec s ledovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Makovec s ledovou polevou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
5fotografií
Nahrát fotku
 

V minulosti nemohl mák během zimních měsíců chybět v žádné české domácnosti. A víte, že Česká republika se od roku 2006 stala největším producentem máku? Připravte si k snídani nebo kávě tento vláčný makovec se švestkami a ledovou polevou. Už při čtení se vám budou sbíhat sliny.

Suroviny

15 porce
    • 5
      ks vejce
    • 350
      g cukr krupice
    • 250
      g mák mletý
    • 100
      g pohanková mouka hladká
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 200
      g sušené švestky nasekané
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks prášek do pečiva bez lepku
    • citronová kůra z 1-2 citronů
  • Na polevu:
    • 250
      g moučkový cukr
    • 60
      g citronová šťáva
  • Na dokončení:
    • jedlé květy chrpy

Postup přípravy receptu

1
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience.
2
Hotové těsto nalijte do vyššího plechu vymazaného olejem a vysypaného moukou či vyloženého papírem na pečení. Rovnoměrně rozetřete a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 25-30 minut.
3
Upečený korpus nechte mírně vychladnout a vyklopte z pekáčku. Na ještě vlažný piškot rozetřete polevu, kterou jste připravili důkladným vymícháním cukru a citronové šťávy. Čím déle budete cukr s citronovou šťávou míchat, tím lesklejší poleva bude.
4
Ozdobte květy chrpy a nechte zcela vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková bábovka

Maková bábovka

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Citronová bábovka s mákem

Citronová bábovka s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Jedlé květy Mák mletý Moučkový cukr Pohanková mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Sůl Sušené švestky Vejce Zakysaná smetana

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Boršč III.

Boršč III.

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
25
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Makovec
Makovec
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
Makovec V.
Makovec V.
Makovky - sladké housky
Makovky - sladké housky
  • Recepty.cz
  • Makovec s ledovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact