• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Makovec raz dva - výborný
Napište svůj komentář k receptu

Makovec raz dva - výborný

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 345
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 1
      ks vanilka
    • 1
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechno dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný moučník.
2
Používám i další 3 varianty (mák se nahradí):
3
1) kokosem
4
2) kokosem a kakaem
5
3) mletými ořechy
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Salát raz dva

Salát raz dva

Pangas raz dva

Pangas raz dva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#333620) | 2. 11. 2021 09:20

    Makovec jsem dopekla a příště dám méně curku je opravdu hodně sladký. Navíc uvedená teplota pečení je úplný nesmysl... Pekla jsem alespoň na 150 °C a po půl hodině byl stále syrový tak jsem pak ještě dopékala na 180°C

  • petragro | 19. 10. 2021 21:02

    :O ještě jsem nedopekla, ale to je ve stylu DoDo (dodělej doma), nejspíše bude makovec dobrý, ale když už někam dávám recept, tak tak, aby to šlo udělat podle něj a né že si ho musím po cestě upravovat a navíc ta uvedená teplota? to jako vážně?! X3

  • Ester | 2. 8. 2021 18:52

    Vyzkoušeno. Dobrý. Pouze bych ubrala na máku a cukru. Stačí jen 1/2 hrnku. Makovec byl příliš sladký a máku až moc. Pekla jsem na 150°C zhruba 50min zakryté alobalem.

  • Nicci | 19. 2. 2019 10:30

    Recept vyzkoušen, je opravdu raz dva hotový :P Udělala jsem zdravější verzi - mouku jsem nahradila celozrnnou špaldovou, mléko jsem dala mandlové od Alpra a dala jsem jen 1/2 hrnku cukru. Makovec byl výborný, vláčný a všichni doma se po něm jen oblizovali :)

  • Hanka | 8. 1. 2017 14:04

    Včera jsem ho upekla a dnes již není. To mluví samo o sobě. :-P Budu dělat zas. Děkuji

  • Lucka | 4. 9. 2016 21:17

    Zkusila jsem, dělala jsem přesně podle receptu, a makovec se mi zdá dobrý :) akorát je takový lepkavý... je možné že ten hrnec cukru je moc ? ... je možné že to bylo cukrem ? :) nic jiného mne nenapadá :) Jinak ale recept taky doporučuji .

  • Mirka | 13. 4. 2016 22:01

    Super recept. Dělám dvojitou dávku, což je tak akorát na vysoký plech. Ještě jsem ale přidala 1/2 hrnku oleje. <3

  • KatkaKlar
    KatkaKlar | 13. 3. 2016 21:13

    Vyzkoušela jsem dnes, krásně se povedl, díky za recept, určitě ještě zkusím ty další varianty. Ještě jsem ho polila čokoládovou polevou a posypala malými cukrovými srdíčky, krása a dobrota :-)

  • Katka | 13. 3. 2016 21:06

    Zkusila jsem, a povedl se výborně, díky za recept ;-) ještě jsem to pak polila čokoládovou polevou a ozdobila sypanými cukrovými srdíčky :-) krása a dobrota :-) :-)

  • Katka | 13. 3. 2016 21:06

    Zkusila jsem, a povedl se výborně, díky za recept ;-) ještě jsem to pak polila čokoládovou polevou a ozdobila sypanými cukrovými srdíčky :-) krása a dobrota :-) :-)

  • katka30 | 15. 2. 2016 18:30

    Skvělý bez oleje a másla....Dala jsem celozrnnou mouku, třtinový cukr a citrónový cukr místo vanilky. Parádní. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 6. 12. 2015 10:47

    Ubrala jsem trochu cukru, přidala citronový extrakt a udělala citronovou polevu :-) Jinak se vše povedlo jak mělo, dávám 1

  • Lucka | 3. 10. 2015 19:01

    Jak velký plech je potřeba na toto množství, aby byl makovec krásně vysoký?

  • Yvetta | 20. 9. 2015 14:31

    Dnes jsem makovec vyzkoušela a je opravdu moc dobrý.Navrch jsem pokladla švestky.Dávám velkou 1 :-*

  • Jitka | 11. 9. 2015 21:26

    První recept na makovec, který jsem dnes na netu rozklikla a hned mě zaujal. Tak jsem udělala jeden zkušební podle receptu, bez oleje, jen jsem dala méně cukru, přidala do těsta najemno nastrouhané jablko (zvažovala jsem jestli to nebo trochu marmelády - tou jsem nakonec potřela hotový makovec uprostřed na zpestření chuti, ale byl výborný i bez ní) a pekla při 180°C. Makovec je opravdu jednoduchý, velmi rychle upečený a hotový je dobře vláčný. Příště zkusím experimentovat inspirovaná vylepšeními ostatních a navrženými variantami u receptu ;-) Za mě dávám 1! 8-)

  • Jitka | 11. 9. 2015 21:20

    První recept na makovec, který jsem dnes na netu rozklikla a hned mě zaujal. Tak jsem udělala jeden zkušební podle receptu, bez oleje, jen jsem dala méně cukru, přidala do těsta najemno nastrouhané jablko (zvažovala jsem jestli to nebo trochu marmelády - tou jsem nakonec potřela hotový makovec uprostřed na zpestření chuti, ale byl výborný i bez ní) a pekla při 180°C. Makovec je opravdu jednoduchý, velmi rychle upečený a hotový je dobře vláčný. Příště zkusím experimentovat inspirovaná vylepšeními ostatních a navrženými variantami u receptu ;-) Za mě dávám 1! 8-)

  • Dita | 8. 8. 2015 14:18

    Makovec byl moc dobrý. Dala jsem jen 1/2 hrnku cukru a bohatě to stačilo. Vajíčko jsem vyšlehala s cukrem a mák jsem nemlela. Nějaké ovoce by se určitě k makovci hodilo. My si jej dali se zmrzlinou :o). Díky za fajn recept.

  • Niklak | 19. 6. 2015 13:24

    Upečeno, asi se má vajíčko s cukrem vyšlehat, protože sem to měl tekuté a tak jsem raději přidal nějakou mouku navíc. Moje úprava: Měl sem přebytek třešní a nevěděl co s nimi, tak jsem je s 2lžícemi cukru povařil (2min) ve vlastní šťávě, nechal okapat a to rozprostřel na makovec a posypal drobenkou. Mouku jsem nahradil špaldovou celozrnnou a dal míň cukru. Příště ale zkusím dát jen 1/2 cukru, protože i tak to je sladší... ale moooooc dobré :-P

  • Lucie | 30. 3. 2015 11:26

    Perfektní recept, povedlo se! Pekla jsem zároveň v domácí pekárně a v elektrické troubě - obojí se povedlo na jedničku. Po prostudování komentářů jsem upravila recept následovně: opravdu stačí méně cukru - cca 3/4 hrnku, přidala jsem hrnek nastrouhaných jablek, trochu skořice. Olej opravdu není třeba přidávat. Makovec byl krásně kompaktní, nedrolil se. Sklidila jsem velký úspěch.

  • Orinka | 4. 3. 2015 06:27

    Mák je tučný sám o sobě.

  • Madla | 28. 2. 2015 19:20

    Já jen nechápu, že tam není ani trochu tuku :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

  • katuusss | 3. 2. 2015 11:50

    Makovec je super-překvapivě ale všem chutná i varianta s kokosem(ten u nás normálně moc nefrčí...) Na kokos.těsto jsem nastrouhala led.kaštany. Buchta není suchá, je moc dobrá a přitom jednoduchá

  • Sonka | 31. 12. 2014 11:15

    Prave si na nem pochutnavame, nahradila jsem cukr sladem - rice malt, mouka self-raising, mleko soyove a taky mi krasne vysel. Jednoduchy a rychly. Diky.

  • Blanka | 21. 11. 2014 00:55

    Recept naprosto výborný :) a chuťově naprosto nejlepší :)

  • Zuzka | 18. 11. 2014 20:02

    Zítra chci recept zkusit. Tím 1 ks vanilky je myšlen jeden vanilkový lusk nebo pytlík vanilkového lusku? Děkuji za odpověď.

  • Romana | 12. 11. 2014 20:24

    Vynikají recept. Jednoduchý a doslova bleskurychlý. Jenom toho cukru stačí opravdu méně. Ale i tak dávám jedničku s hvězdičkou a k tomu ještě dvakrát podtrženou. Moc děkuji.

  • Lucieee | 3. 11. 2014 15:56

    Výborný makovec. Rychlý, skvělý, lahodný !!!

  • K. Radka
    K. Radka | 28. 7. 2014 07:26

    Rychlejší recept na makovec jsem asi neviděla :-) Opravdu je dost sladký (dala bych tak 3/4 hrnku cukru) ale jinak výborný! Doporučuju

  • Tereza | 4. 5. 2014 18:04

    Upekla jsem z bílého máku s citrónovou kůrou. Bylo to vynikající. Díky za recept!

  • Tereza | 4. 5. 2014 18:04

    Upekla jsem z bílého máku s citrónovou kůrou. Bylo to vynikající. Díky za recept!

  • Lenka | 3. 4. 2014 12:29

    Makovec jsem pekla poprvé a musím říci, že jiný recept už zkoušet nebudu. Je to opravdu rychlý a výborný.. Taky jsem dala trochu méně cukru a přidala rozinky. Doporučuji

  • Terez1 | 12. 3. 2014 22:13

    Makovec je výborný. Olej netřeba - mák ho obsahuje dost. Cukru můžete dát klidně trochu méně. Pekla jsem ze směsi pohankové a pšeničné celozrnné mouky.

  • Terez1 | 12. 3. 2014 22:13

    Makovec je výborný. Olej netřeba - mák ho obsahuje dost. Cukru můžete dát klidně trochu méně. Pekla jsem ze směsi pohankové a pšeničné celozrnné mouky.

  • Peťulík | 26. 2. 2014 20:46

    Moc dobrý, cukru asi není třeba tolik. A přidal jsem si do toho rozinky. Plech to nezaplní, dávejte to do formy. Já to sním během dvou večerů a furt se olizuju :-P

  • Natálka | 16. 2. 2014 14:04

    Makovec je luxusní.... ;-) Měl velký úspěch... Doporučuji <:-)

  • misula29 | 3. 2. 2014 12:05

    Včera jsem pekla, dala jsem o něco míň cukru a po přečtení komentářů pro jistotu 0,5 dl oleje. Pekla jsem v dortové formě a po upečení jsem podélně rozkrojila na půl a promazala švestkovo jablečnou marmeládou. Ke kafču moc dobrý.

  • mk | 30. 12. 2013 14:29

    a na jak velký plech to dáváte?

  • Ajinka | 14. 11. 2013 11:09

    Vyborny receptik ja pridala jeste trochu oleje aby nebyl suchy :-)

  • Jana | 12. 10. 2013 17:16

    Makovec jsem pekla dle receptu, jen jsem dala polovinu cukru a sklidila jsem úspěch všem chutnal. ;-)

  • marjánka | 26. 8. 2013 09:41

    Včera jsem upekla makovník, dle rady jsem dala místo máku hrnek mletých ořechů a místo mléka jsem dala šlehačku 33%. Vynikající. Měla jsem zbytek čokol. polevy v lednici, tak jen pokropit aby se zužitkovala a snědla bych ho klidně sama. Díky za recept, určitě vyzkouším i mák a také zkusím mandle, ty zbožňuju. Po vyzkoušení dám vědět. Ještě jednou díky.

  • Bopik | 4. 8. 2013 12:06

    Já dělám makovec přímo podle receptu a nic se mi nedrobí a je výborný. Olej nedávám, mák je mastný dost.

  • Dermatologia estetyczna szkolenie | 14. 6. 2013 05:23

    I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your site? <a href="http://wszdz-torun.pl/zdrowie-i-uroda/dermatologia-estetyczna,s,1698/" title="Dermatologia estetyczna szkolenie">Dermatologia estetyczna szkolenie</a>

  • katka | 26. 5. 2013 11:45

    Chybí olej, skořice

  • Katka | 26. 5. 2013 11:43

    Chybí tam olej, dám tam 1 hrnek oleje

  • Iva | 12. 5. 2013 18:15

    Chuťově výborný,jen se mi taky drolí-rozpadá,tohle doladit a bude to super! Čím to může být-netušíte někdo???

  • Lucka Novotna | 10. 5. 2013 10:59

    Opravdu moc dobry recept pro nav ;-) stevu , ktera prijde necekane.Dala jsem spaldivou mouku , trtinovy cukr a strouhana jablka s trochou skorice a mnam, vyborny. Snedl by se na posezeni.

  • Lynetta Reiber | 22. 4. 2013 05:58

    I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks! [url=http://udaf.com.pl/zdrowie,i,uroda/medikard,angiolog,katowice,s,1317/]Lynetta Reiber[/url]

  • Jamey Mcconico | 21. 4. 2013 04:01

    Your home is valueble for me. Thanks!… <a href="http://www.literacje.com.pl/strony,blogi,fora/iberys,zielen,we,wnetrzach,warszawa,s,1042/" title="Jamey Mcconico">Jamey Mcconico</a>

  • Alejandra Cluster | 13. 4. 2013 23:48

    This web page is really a walk-by for all the information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll positively discover it. <a href="http://zakataloguj.pl/zdrowie,i,uroda/seksuologiczny,gabinet,lekarski,terapia,malzenska,warszawa,s,6675/" title="Alejandra Cluster">Alejandra Cluster</a>

  • PanBorecek | 27. 3. 2013 08:24

    Musím říct, že sem ho dělal stejně a byl VYNIKAJÍCÍ :-P

  • Lucik | 23. 3. 2013 21:30

    dnes jsem ho upekla byl opravdu výborný ale nejak se mi drolil a byl mirne susi nevim cim to je alejinak jsem si ze synem pochutnala :-)

  • PanBorecek | 13. 3. 2013 15:22

    Zatím jsem ho dal péct a doufám že bude dobrý =-O :-)

  • Iva | 11. 3. 2013 15:28

    Makovec byl super rychly a vyborny. olej opravdu nebyl potreba, mak obsahuje sam o sobe dost tuku. Ja jen pridala navic 1 hrnek strouhanych jablek (cca 2 mensi) a makovec byl vlacny a vubec nebyl suchy. A pekla jsem cca na 180C 20-25 min.

  • ttt | 13. 11. 2012 16:01

    Podle receptu mi těsto vyšlo dost tekuté. Nechce více mouky?

  • CERKA7
    CERKA7 | 20. 10. 2012 18:20

    dělali jsme to do mufinových formiček a s kokosem a je to výborné

  • Soňa | 25. 5. 2012 11:43

    No Zuziku, jak sem si četal Váš komentář, tak už jste pekla úplně jinou buchtu :)

  • Sájuš | 6. 5. 2012 23:34

    Taky jsem makovec zkusila, přidala jsem rozinky v rumu a dala méně cukru (kdybych měla špaldovou mouku, dám půl na půl s klasickou polohrubou) a je výborný. Přitom jsem ho dělala tak trošku podle hesla co dům dal, protože se mi už nechtělo jíst nudle s mákem a dost ho zbývalo.

  • pihinka | 21. 4. 2012 09:31

    chybí tam olej, zkusila jsem ho, je výborný, ale tvrdší, olej určitě příště dám

  • zuzik | 16. 4. 2012 16:41

    Výborný,jen jsem nahradila čtvrt hrnku špaldovou moukou a přidala špetku skořice a trochu rybízové marmelády,cukr1/2hrnku(stačí) jsem nahradila třtinovým cukrem . <:-) ;-) Vřele doporučuji ;-)

  • Honza | 10. 3. 2012 18:44

    Upekl jsem rámcově, jen jsem dal dvě vejce, o 1/3 méně cukru a přidal trochu kakaa. Makovec vyšel velmi pěkně, doporučuji!

  • babča | 21. 2. 2012 15:43

    Tak jsem se do toho taky pustila. Jen jsem si recept trochu upravila - troubu samozřejmě na 180-200 stupňů a místo maku jsem dala hrnek melty (ano, ano, MELTA - mletá pražená kávovinová směs) + 2 polévkové lžíce granka + 1/4 hrnku oleje. Nemá to chybu. Kdo to chce trochu slavnostnější, promázne to nějakou ostřejší marmeládou a přeleje třeba citronovou polevou. Sice to dá trošku víc práce (mazání marmeládou a polévání polevou), ale návštěva zírala a mlaskala. <:-)

  • Iveta | 29. 1. 2012 19:51

    Tak včera jsem zkusila variantu s ořechy a byla dobrá . Dnes jem to obměnila s kokosem a místo prášku do pečiva jsem dala prášek do perníku opět dobré a při tom vše tak rychlé.

  • katuusss | 20. 1. 2012 18:04

    Makovec jsem pekla včera a je vynikající! Přitom recept je tak lehký... Zkusil někdo kokosovou variantu? Není to bez oleje moc suché?

  • janina | 6. 12. 2011 18:04

    Podle tohoto receptu jsem pekla svůj první makovec... jen cukru jsem dala poloviční dávku a teplotu pečení samozřejmě upravila. Makovec chutnal celé rodině, takže super. :-)

  • pralenka | 26. 9. 2011 08:59

    zatím jsem recept nezkusila, ale co se týče toho poměru, tak jsem našla v kuchařce stejný poměr...tam je to teda na gramy 150g máku, 150g cukru a 150g mouky...holt to asi tak má být. Ta teplota je samozřejmě blbost...při 100stupních tak maximálně sušíte či pečete fimo:-))))Podle mě se autor či autorka přepsala...buchty se běžně pečou při 160 - 180stupni

  • zandel | 27. 8. 2011 16:30

    Tento makovec jsem vyzkoušel a byl jsem velice zklamán. Zaprvá stejné množství cukru, jako mouky a máku je moc. Makovec je potom velice sladký. Nejhorší ale je, že autor asi vůbec tento recept nepekl, protože ve vyhřáté troubě na 120 st.C jsem použil horký vzduch a makovec byl po ČTYŘICETI minutách stále tekutý. Proto jsem zvýšil teplotu na 180 st.C a potom se krásně dopekl.

  • kačka | 29. 7. 2011 20:27

    Já taky dávám 1* ....osobně tohle těsto považuju za univerzální....jen jsem ho poupravila...jelikož vařím jpro dietáře takže bez cukru a krom veškerých ořechů co tu píšete, nebo co jsem našla doma, jsem do toho dneska zkusila dát borůvky, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne :-) ;-) :-D

  • Belda | 18. 6. 2011 18:57

    Moc primovej recept, jeste jsem na to dala citronovou polevu... Fakt dobroučkej. ;-)

  • Bopik | 14. 6. 2011 13:52

    vyzkoušela jsem a byl vynikající. Dávám 1 s hvězdičkou :)

  • Lea | 29. 5. 2011 16:12

    vážně, super recept !! já makovec moc nemusím, ale tento mi vážně moc chutná, není moc sladký, do těsta jsem přidala trošku rozinek a servírovala jsem s kopečkem šlehačky :-) a bylo to strašně moc dobré ;-)

  • Ivča 1980 | 16. 5. 2011 14:52

    Tedy musím uznat, byla to fakt rychlovka a ještě rychleji se snědl - a to přítel předem prohlašoval,že mák moc nemusí. Tak jsem to ještě malinko vylepšila brusinkovým kompotem (kupuji ve skleničce) 4 č.lžičky jsem přimíchala do hotového těsta a dodaly makovci příjemnou svěží příchuť. Ani už nebyla potřeba ani poleva. Děkuji za recept <:-)

  • Verux | 26. 2. 2011 19:42

    Je vážně výborný. Vůbec není vysušený čehož jsem se bála díky nepřidání oleje. Ďěkujuuu :-)

  • Verux | 26. 2. 2011 19:38

    Jinak jsem také pekla z dvojité dávky

  • Pája S | 28. 1. 2010 07:20

    Skvělá rychlovka.Trošičku se drobí,ale moc chutný.1:-)

  • Dalibor Jakš | 15. 11. 2008 09:13

    Rychlý a moc dobrý, dávám za 1

  • Jana | 22. 4. 2008 18:11

    Tak,konečně jsem makovec vyzkoušela a musím potvrdit,že je moc dobrý.Pocákala jsem bílou a tmavou čokoládovou polevou a vypadalo to i moc hezky:o)

  • bara | 22. 1. 2008 18:16

    Vyborny, vyborny, vyborny! Davam za 1.

  • Aleachim | 25. 10. 2007 10:29

    Na normalni plech jsem pouzila dvojnasobnou davku. Mak jsem koupila uz namlety. Vychladly makovec jsem potrela rybizovou marmeladou a posypala kokosem. Bylo to vynikajici a rychle (a zdrave - mak je dobry zdroj vapniku :)).

  • Michaela Navrkalová | 9. 10. 2007 18:05

    Tak včera jsem ho udělala. Je opravdu velmi dobrý a raz dva! Všem vřele doporučuji!

  • Jana | 13. 9. 2007 12:51

    Ořechy i mák jsou mastné dost, není nutné přidávat další tuk. Když upečete ořechovou variantu, na to dáte čokoládovou polevu a ozdobíte šlehačkou, máte výborný dort. Všichni chválí a chtějí recept.

  • Šárka | 30. 8. 2007 06:55

    Upekla jsem přesně podle receptu a makovec byl naprosto úžasný.Zaprášilo se po něm.Příště ještě zkusím mák nahradit kokosem.Díky moc za recept.Jednoduché,rychlé,výborné-vřele doporučuji!!!!!§

  • Věra | 28. 8. 2007 17:54

    Vyzkoušela jsem s mletými ořechy, těsto je vláčné, ale dávka vystačí pouze na malý pekáč.

  • VENDY | 28. 8. 2007 08:42

    MÁM JE DOST MASTNÝ, TAK PROTO NENI TŘEBA ŽÁDNÝ TUK.SUCHÝ TO ROZHODNĚ NEBUDE.

  • Anonym | 27. 8. 2007 18:23

    ..přidávám se k dotazu,jestli není to moc suché,když neuvádíte žádný tuk dio těsta?!

  • Jana Kutačová | 27. 8. 2007 12:59

    Není ten makovec moc suchý?Žádný olej nebo jiný tuk ?Líbí se mi,chtěla bych vyzkoušet:o)

  • Anonym | 27. 8. 2007 12:09

    Opravuji teplotu na 180 - 200 stuňů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Vařený hrách

Vařený hrách

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

107
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
70
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Makové řezy s citronem
Makové řezy s citronem
Makovec
Makovec
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
Makovec V.
Makovec V.
  • Recepty.cz
  • Makovec raz dva - výborný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact