• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makovec III.
Napište svůj komentář k receptu

Makovec III.

autor: Verulinka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vařené brambory strouhané
    • 400
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák mletý
    • 300
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • skořice trochu
    • 200
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      dl mléko
    • hnědý rum trochu
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče.
2
Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro kontrolu upečení můžeme provést "test špejlí"). Po upečení můžeme polít polevou (čokoládovou nebo citronovou).
3
Asi díky bramborám není makovec vůbec suchý, vydrží dlouho a polevu vůbec nepotřebuje. Dá se i zmrazit. Pokud se použije již umletý mák a zbylé brambory od oběda, je to úžasně rychlý koláč.
4
P.S.: vajíčka se do těsta žádná nedávají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťka Aaron | 24. 4. 2007 20:40

    Použila jsem celozrnnou mouku a byl výborný, mák mák to je moje potěšení :-))).

  • Helena Kučerová | 9. 10. 2006 09:17

    Nejlepší makovec, jaký jsem jedla, opravdu vláčný, nám všem moc chutnal s citronovou polevou. Cukru stačí 250g.

  • Jana z VM | 13. 2. 2006 07:21

    Makovec jsem udělala přesně podle receptu, ale nezdá se mi moc vláčný. Je dobrý, to ano, ale myslela jsem, že bude vláčnější - podle komentářů. Možná jsem jej pekla příliš dlouho, nevím, nezdálo se mi to. A to jsem přidala ještě tři lžíce rybízového želé, aby byl ještě vláčnější. Takže mě celkem zklamal. Snad příště ....

  • Marie Svobodová | 26. 1. 2006 11:45

    Rychlý, dobrý, vláčný a spotřebovala jsem i zbylé brambory.Cukru jsem dala 25 Dg, ale sneslo by se i celých 30Dg a nebylo by příliš sladké, ale v rámci kalorií mám vždy tendenci cukru ubírat.

  • kami | 9. 11. 2005 17:04

    Dobrota, doma všem chutnalo - rychlé a vláčné

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 13:35

    Verulinko, jsem ráda, že jste odpověděla, určitě vyzkouším a potom dám vědět. Dopředu se omlouvám, že to ndebude v dohledné době, protože teď je sezona jablíček a švestek a tak dělám koláče s tímto ovocem. Ještě jednou díky, vyzkouším původní recept s menším množstvím cukru:o).

  • Verulinka | 20. 9. 2005 17:32

    Jano, sice otázka nepatřila mně, ale jako "autor" si dovolím napsat svůj názor. Samozřejmě záleží na chuti každého, 300 g cukru je dost a zní tak originální recept. Mám odzkoušené, že 250 g stačí. Co se týče poměru brambor a mouky - přijde mně tak akorát. Ale ono je to vždycky - tisíc lidí, tisíc chutí. Zkuste makovec upéct třeba z poloviční dávky a pak dejte vědět, jak chutnal...

  • Jana z VM | 20. 9. 2005 07:11

    Oto, tak kolik by bylo optimální množství cukru, mouky a brambor? Taky se mi zdá 30 dkg cukru hodně, ikdyž těch brambor i mouky je taky dost.Díky za odpověď.

  • Ota Jotek | 18. 9. 2005 14:07

    Dělal jsem v polovičním množství a pekl v ETA _ Siesta programem Sladký. Je to dobré, příště uberu brambor a cukru, přidám mouky na původní součet vahy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hnědý rum Hrubá mouka Mák mletý Mléko Prášek do pečiva Skořice Sůl Tuk Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

82
Dýňová tortila
Dýňová tortila
75
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
70
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
68
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
50
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 25. 6. 2025: Kdo by měl dnes více naslouchat a na koho čeká příjemné překvapení?

Denní horoskop na středu 25. 6. 2025: Kdo by měl dnes více naslouchat a na koho čeká příjemné překvapení?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) promluvila: Proč tajila operaci chlopně!

Jiřina Bohdalová (94) promluvila: Proč tajila operaci chlopně!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

  • Recepty.cz
  • Makovec III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact