• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makovec III.
Napište svůj komentář k receptu

Makovec III.

autor: Verulinka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vařené brambory strouhané
    • 400
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák mletý
    • 300
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • skořice trochu
    • 200
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      dl mléko
    • hnědý rum trochu
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče.
2
Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro kontrolu upečení můžeme provést "test špejlí"). Po upečení můžeme polít polevou (čokoládovou nebo citronovou).
3
Asi díky bramborám není makovec vůbec suchý, vydrží dlouho a polevu vůbec nepotřebuje. Dá se i zmrazit. Pokud se použije již umletý mák a zbylé brambory od oběda, je to úžasně rychlý koláč.
4
P.S.: vajíčka se do těsta žádná nedávají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťka Aaron | 24. 4. 2007 20:40

    Použila jsem celozrnnou mouku a byl výborný, mák mák to je moje potěšení :-))).

  • Helena Kučerová | 9. 10. 2006 09:17

    Nejlepší makovec, jaký jsem jedla, opravdu vláčný, nám všem moc chutnal s citronovou polevou. Cukru stačí 250g.

  • Jana z VM | 13. 2. 2006 07:21

    Makovec jsem udělala přesně podle receptu, ale nezdá se mi moc vláčný. Je dobrý, to ano, ale myslela jsem, že bude vláčnější - podle komentářů. Možná jsem jej pekla příliš dlouho, nevím, nezdálo se mi to. A to jsem přidala ještě tři lžíce rybízového želé, aby byl ještě vláčnější. Takže mě celkem zklamal. Snad příště ....

  • Marie Svobodová | 26. 1. 2006 11:45

    Rychlý, dobrý, vláčný a spotřebovala jsem i zbylé brambory.Cukru jsem dala 25 Dg, ale sneslo by se i celých 30Dg a nebylo by příliš sladké, ale v rámci kalorií mám vždy tendenci cukru ubírat.

  • kami | 9. 11. 2005 17:04

    Dobrota, doma všem chutnalo - rychlé a vláčné

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 13:35

    Verulinko, jsem ráda, že jste odpověděla, určitě vyzkouším a potom dám vědět. Dopředu se omlouvám, že to ndebude v dohledné době, protože teď je sezona jablíček a švestek a tak dělám koláče s tímto ovocem. Ještě jednou díky, vyzkouším původní recept s menším množstvím cukru:o).

  • Verulinka | 20. 9. 2005 17:32

    Jano, sice otázka nepatřila mně, ale jako "autor" si dovolím napsat svůj názor. Samozřejmě záleží na chuti každého, 300 g cukru je dost a zní tak originální recept. Mám odzkoušené, že 250 g stačí. Co se týče poměru brambor a mouky - přijde mně tak akorát. Ale ono je to vždycky - tisíc lidí, tisíc chutí. Zkuste makovec upéct třeba z poloviční dávky a pak dejte vědět, jak chutnal...

  • Jana z VM | 20. 9. 2005 07:11

    Oto, tak kolik by bylo optimální množství cukru, mouky a brambor? Taky se mi zdá 30 dkg cukru hodně, ikdyž těch brambor i mouky je taky dost.Díky za odpověď.

  • Ota Jotek | 18. 9. 2005 14:07

    Dělal jsem v polovičním množství a pekl v ETA _ Siesta programem Sladký. Je to dobré, příště uberu brambor a cukru, přidám mouky na původní součet vahy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hnědý rum Hrubá mouka Mák mletý Mléko Prášek do pečiva Skořice Sůl Tuk Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Banánky I

Banánky I

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

61
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
38
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
35
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
30
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
28
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Makovec III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact