• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makovec III.
Napište svůj komentář k receptu

Makovec III.

autor: Verulinka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vařené brambory strouhané
    • 400
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák mletý
    • 300
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • skořice trochu
    • 200
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      dl mléko
    • hnědý rum trochu
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče.
2
Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro kontrolu upečení můžeme provést "test špejlí"). Po upečení můžeme polít polevou (čokoládovou nebo citronovou).
3
Asi díky bramborám není makovec vůbec suchý, vydrží dlouho a polevu vůbec nepotřebuje. Dá se i zmrazit. Pokud se použije již umletý mák a zbylé brambory od oběda, je to úžasně rychlý koláč.
4
P.S.: vajíčka se do těsta žádná nedávají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťka Aaron | 24. 4. 2007 20:40

    Použila jsem celozrnnou mouku a byl výborný, mák mák to je moje potěšení :-))).

  • Helena Kučerová | 9. 10. 2006 09:17

    Nejlepší makovec, jaký jsem jedla, opravdu vláčný, nám všem moc chutnal s citronovou polevou. Cukru stačí 250g.

  • Jana z VM | 13. 2. 2006 07:21

    Makovec jsem udělala přesně podle receptu, ale nezdá se mi moc vláčný. Je dobrý, to ano, ale myslela jsem, že bude vláčnější - podle komentářů. Možná jsem jej pekla příliš dlouho, nevím, nezdálo se mi to. A to jsem přidala ještě tři lžíce rybízového želé, aby byl ještě vláčnější. Takže mě celkem zklamal. Snad příště ....

  • Marie Svobodová | 26. 1. 2006 11:45

    Rychlý, dobrý, vláčný a spotřebovala jsem i zbylé brambory.Cukru jsem dala 25 Dg, ale sneslo by se i celých 30Dg a nebylo by příliš sladké, ale v rámci kalorií mám vždy tendenci cukru ubírat.

  • kami | 9. 11. 2005 17:04

    Dobrota, doma všem chutnalo - rychlé a vláčné

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 13:35

    Verulinko, jsem ráda, že jste odpověděla, určitě vyzkouším a potom dám vědět. Dopředu se omlouvám, že to ndebude v dohledné době, protože teď je sezona jablíček a švestek a tak dělám koláče s tímto ovocem. Ještě jednou díky, vyzkouším původní recept s menším množstvím cukru:o).

  • Verulinka | 20. 9. 2005 17:32

    Jano, sice otázka nepatřila mně, ale jako "autor" si dovolím napsat svůj názor. Samozřejmě záleží na chuti každého, 300 g cukru je dost a zní tak originální recept. Mám odzkoušené, že 250 g stačí. Co se týče poměru brambor a mouky - přijde mně tak akorát. Ale ono je to vždycky - tisíc lidí, tisíc chutí. Zkuste makovec upéct třeba z poloviční dávky a pak dejte vědět, jak chutnal...

  • Jana z VM | 20. 9. 2005 07:11

    Oto, tak kolik by bylo optimální množství cukru, mouky a brambor? Taky se mi zdá 30 dkg cukru hodně, ikdyž těch brambor i mouky je taky dost.Díky za odpověď.

  • Ota Jotek | 18. 9. 2005 14:07

    Dělal jsem v polovičním množství a pekl v ETA _ Siesta programem Sladký. Je to dobré, příště uberu brambor a cukru, přidám mouky na původní součet vahy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hnědý rum Hrubá mouka Mák mletý Mléko Prášek do pečiva Skořice Sůl Tuk Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

178
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
107
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
97
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
91
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
75
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Makovec III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact