• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Madlenky
Napište svůj komentář k receptu

Madlenky

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Madlenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      hrnek cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek máslo rozpuštěné
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 0,50
      lžička pomerančová kůra sušená

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo vyšleháme s cukrem v hladký krém. Přidáme vanilkový extrakt, pomerančovou kůru a opět zamícháme. Do vzniklé směsi vmícháme ručním mixérem postupně vejce. Poté zvedneme výkon a mícháme ještě asi 3 - 4 minuty (těsto by mělo být nadýchané a světlé). V menší míse smícháme mouku s práškem do pečiva a poté je přidáme do směsi z vajec, másla a cukru.
2
Ze vzniklé hmoty vytvoříme šišku, obalíme ji fólií a dáme ji do lednice (ideálně přes noc). Troubu předehřejeme na 175 stupňů, formičky na madlenky (na pracny) vymažeme olejem a naplníme do 2/3 těstem. Pečeme je asi 10 až 13 minut dozlatova. Hotové madlenky vyklepneme ještě vlažné a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem nebo je můžeme pokapat čokoládovou polevou. Moc oblíbené cukroví ve Francii nejen na vánoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotrinské madlenky

Lotrinské madlenky

Citronové madlenky

Citronové madlenky

Čokoládové madlenky

Čokoládové madlenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladida | 26. 8. 2013 19:59

    Chuťově jsou výborné,ale těsto mi vyšlo hodně říddké,tak jsem hned dělala lžičkou hromádky,které se rozpekly na placičky.Snědené byly hned :-)

  • Monika T | 8. 12. 2009 21:20

    To maslo je také "povolené" az rozpustené, riedšej konzistencie :)

  • Jarka O. | 8. 12. 2009 20:48

    Moniko, v ingrediencích máte rozpuštěné a v postupu změklé máslo. Vzhledem k tomu, že je mezi nimi rozdíl, prosím o upřesnění. Dík ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Madlenky Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Mixování Šlehání Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Živánská

Živánská

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Květákové makarony

Květákové makarony

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

26
Fazolový salát s mletým masem
Fazolový salát s mletým…
22
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
19
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
18
Buchta nebo bábovka ze šlehačky
Buchta nebo bábovka ze…
17
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Madlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact