• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maďarské lečo
Napište svůj komentář k receptu

Maďarské lečo

autor: humerka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maďarské lečo
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule větší
    • červená paprika
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na malé kostky, na oleji opražíme do sklovita. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku (my ji přidáváme i s jadérkami a žilkami, potom to krásně štípe) a oloupaná, nakrájená rajčata a osolíme. Vše za stálého míchání opražíme. Poprášíme červenou paprikou a je to hotové. Pozor, nezakrývat, aby se vše nedusilo, protože to potom pustí moc šťávy a bude to příliš vodnaté. Můžeme přidat klobásu a hodit na to rozmíchaná vajíčka.
2
Jako příloha se hodí chleba, rýže, halušky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Košíčky maďarské babičky

Košíčky maďarské babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 2. 8. 2007 09:59

    lečo jsem vařila podle mažela /předky ma maďary/ ale vaše lečo nemá chybu

  • Viktor Chodera | 30. 7. 2007 17:51

    lečo je skutečně vynikající....A to nepatřím mezi jeho velke příznivce :-)

  • Michaela Atherton | 5. 5. 2006 16:12

    O jaky druh paprik se jedna? Ja jsem zatim jeste nejedla cervenou papriku, ktera by stipala, vzdycky byli sladke?

  • Marie Horáková | 6. 4. 2006 11:47

    U nás se jí lečo " po česku " s bramborami, nebo s chlebem, ale rozhodně dávám víc rajčat. Na kilo paprik jen dvě mi připadá málo.

  • Monika G | 6. 4. 2006 11:00

    Tak ja neviem asi som ind alebo eskimák.Prečo to neochutnáte aj s niečím iným ao s chlebom.Ja žijem tu na maďarských hraniciach ,pracujem v maďarsku a na 100% vime že sa to je aj s ryžou alebo s haluškami.Ochutnajte a potom sa uvidí či mám pravdu že to je dobré.

  • Di | 25. 3. 2006 14:37

    Babička mojí kamarádky, která se učila vařit od své maďarské maminky, nezahušťovala lečo vajíčky, ale rýží. Navíc se to jedlo s chlebem.

  • Zuzana Bugárová | 25. 3. 2006 13:50

    Mate pravdu pani Tereza, manžel je madar, a este som u nich nevidela, aby leco jedli s niecim inym ako s chlebom.

  • Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 13:41

    A Maďar si určite nedá k nemu ryžu, ale halušky alebo chlieb : )))

  • Anonym | 2. 3. 2006 17:39

    lečo je vynikající, maďarské zvlášť. Už se těším až budou dobrá rajčata a papriky !!

  • Zuzka Bernátová | 2. 3. 2006 16:58

    Pravé maďarské lečo sa pripravuje na bravčovej masti . Do leča sa pridáva čabajská klobása, ale dobré je aj s obyčajnou klobásou.Je to obľúbené jedlo našej rodiny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Paprika Rajčata Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

75
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
57
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
56
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
44
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
40
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Maďarské lečo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact