• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maďarská klobása
Napište svůj komentář k receptu

Maďarská klobása

autor: mačanka
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maďarská klobása
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg vepřové maso (7 kg plecka a 3 kg bůčku bez kostí a kůže)
    • 100
      g paprika - sladká
    • 50
      g pálivá paprika (nejlepší je, pokud máme možnost u obou druhů použít maďarskou Kalocsajskou papriku)
    • 50
      g pepř mletý
    • 30
      g mletý kmín
    • 50
      g moučkový cukr
    • 220
      g sůl
    • prolisovaný česnek 50 - 70 g
    • 1
      l voda
    • vepřová játra

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně přiléváme do mletého masa za stáleho propracovávání masa, až dokud se všechna voda nenaváže. Na povrch masa nasypeme práškový cukr, mletý pepř, obě dvě papriky, mletý kmín a prolisovaný česnek. Důkladně premicháme, aby se maso rovnoměrně okořenilo. Z vícero míst ochutnáme, aby jsme měli jistotu. Pokud je třeba, znovu promícháme. Na trychtýřovou část plniče nasoukáme očištěné a umyté vepřové střevo. Do plniče dáme připravenou klobásovinu. Plníme do střev a párujeme klobásy v délce 25 cm. Klobásy zavěsíme na "štangli" (dlouhá palice) a zaneseme do udírny. Udíme 2 dny do zlatožluta. Nesmí se přeudit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarská variace

Maďarská variace

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 1. 3. 2014 21:07

    klobásy vinikající skoušel jsem, ale dal jsem ktomu hověží krk na prát. jen bych chtěl poradit s kolika kilo masa udělt na jemno a na hrubo díky,

  • Martin | 30. 12. 2013 07:50

    udí se do 25 stupňů Celsia, studeným kouřem

  • Libor | 3. 9. 2013 11:01

    Při jaké teplotě mám udit? O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Prosinec Vánoce Velikonoce Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mletý kmín Moučkový cukr Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Prolisovaný česnek Sůl Vepřová játra Vepřové maso Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová…
18
Žampionová polévka se sýrem
Žampionová polévka se…
15
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Maďarská klobása
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact