• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

autor: Leszek
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Hlavní jídlo
    • 1
      ks cibule velká nebo 2 menší
    • celer polovina menšího
    • sůl
    • 3
      ks mrkev velké
    • 1
      kelímek zakysaná smetana hustá
    • 2
      ks kořen petržele
    • 100
      g špek
    • divoké koření Tymián (tymiánem nešetříme:)), bobkový list, celý pepř, nové koření
    • 5
      dl horká voda
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 3
      ks vepřový jazyk
  • Příloha
    • houskový knedlík podle receptu: Výborné hrníčkové knedle http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106

Postup přípravy receptu

1
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.

RADA: Ochutnejte hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou a další moravské speciality

2
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do Pascalova hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté přidáme koření (celé koření si dávejte do čajového pytlíku nebo do uzavíratelného sítka na čaj - nebudete poté muset hledat kuličky), vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
3
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže a pustíme se do tvorby omáčky. Z té se vyjmou kuličky koření a bobkový list a vše se pomixuje do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak si ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění, ale to já neuznávám, omáčky je vždy dost a po rozmixování je hezky krémová :-P

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Při vypnutém sporáku si omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
5
Na talíř si nandáme omáčku, na ní masíčko a spolu z domácím knedlíčkem si celá rodina pošmákne. Dobrou chuť!

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

6
(Nekterým se zdá nechutné vařit jazyk vepře, ale stačí, když to pojmenujete vepřové masíčko, nikdo po nakrájení uvařeného jazyka zatím nepoznal, že to je jazyk a to měkoučké šťavnaté masíčko celé snědli. Nebe v hubě. ;))
7
Jako přílohu doporučuji výborné hrníčkové knedle dle zdejšího receptu dostupného na adrese: http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petite | 11. 3. 2015 23:25

    Jistě došlo k drobnému omylu, v obou případech bychom byli ve Francii v 17. století na poli matematiky a fyziky. Jen na kulinářských stránkách Denis Papin zůstal trochu ve stínu Blaise Pascala. Žádná tragedie. My si to přeložíme.

  • goar | 30. 8. 2014 22:47

    Pascalův hrnec je neexistující krávovina - jak jinak to popsat :))

  • Radek | 6. 8. 2013 22:21

    zkusil jsem poprvé, a měj jsem trochu více koření takže to bylo hodně ,,na divoko,, přidal jsem jednu lžíci povidel a opravdu luxus :D

  • QTK | 22. 3. 2013 15:08

    Co je to Pascalův hrnec? Já znám pouze Pascalův binomický trojúhelník...

  • michal_masek | 5. 3. 2013 11:17

    vařím jakzyk a najednou mi z toho vyjde svíčková :), ale je luxusní to se musí nechat !

  • Leszek | 12. 1. 2013 12:06

    Děkuji, těší mě :-*

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 | 4. 11. 2012 13:27

    Fáááákt luxusní.. Dneska jsem dělala na oběd ááá , no prostě mňááááám <3 <3 <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Vnitřnosti Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ze zeleniny Zelenina Zálivky a omáčky Vepřové Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Divoké koření Horká voda Houskový knedlík Kořen petržele Mrkev Špek Sůl Vepřové sádlo Vepřový jazyk Zakysaná smetana

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Trubičky

Trubičky

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

68
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
41
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
31
Jemné tvarohové palačinky
Jemné tvarohové palačinky
22
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
21
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Luxusní špenát
Luxusní špenát
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…
Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
  • Recepty.cz
  • Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact