• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

autor: Leszek
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Hlavní jídlo
    • 1
      ks cibule velká nebo 2 menší
    • celer polovina menšího
    • sůl
    • 3
      ks mrkev velké
    • 1
      kelímek zakysaná smetana hustá
    • 2
      ks kořen petržele
    • 100
      g špek
    • divoké koření Tymián (tymiánem nešetříme:)), bobkový list, celý pepř, nové koření
    • 5
      dl horká voda
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 3
      ks vepřový jazyk
  • Příloha
    • houskový knedlík podle receptu: Výborné hrníčkové knedle http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106

Postup přípravy receptu

1
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.

RADA: Ochutnejte hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou a další moravské speciality

2
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do Pascalova hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté přidáme koření (celé koření si dávejte do čajového pytlíku nebo do uzavíratelného sítka na čaj - nebudete poté muset hledat kuličky), vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
3
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže a pustíme se do tvorby omáčky. Z té se vyjmou kuličky koření a bobkový list a vše se pomixuje do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak si ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění, ale to já neuznávám, omáčky je vždy dost a po rozmixování je hezky krémová :-P

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Při vypnutém sporáku si omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
5
Na talíř si nandáme omáčku, na ní masíčko a spolu z domácím knedlíčkem si celá rodina pošmákne. Dobrou chuť!

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

6
(Nekterým se zdá nechutné vařit jazyk vepře, ale stačí, když to pojmenujete vepřové masíčko, nikdo po nakrájení uvařeného jazyka zatím nepoznal, že to je jazyk a to měkoučké šťavnaté masíčko celé snědli. Nebe v hubě. ;))
7
Jako přílohu doporučuji výborné hrníčkové knedle dle zdejšího receptu dostupného na adrese: http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petite | 11. 3. 2015 23:25

    Jistě došlo k drobnému omylu, v obou případech bychom byli ve Francii v 17. století na poli matematiky a fyziky. Jen na kulinářských stránkách Denis Papin zůstal trochu ve stínu Blaise Pascala. Žádná tragedie. My si to přeložíme.

  • goar | 30. 8. 2014 22:47

    Pascalův hrnec je neexistující krávovina - jak jinak to popsat :))

  • Radek | 6. 8. 2013 22:21

    zkusil jsem poprvé, a měj jsem trochu více koření takže to bylo hodně ,,na divoko,, přidal jsem jednu lžíci povidel a opravdu luxus :D

  • QTK | 22. 3. 2013 15:08

    Co je to Pascalův hrnec? Já znám pouze Pascalův binomický trojúhelník...

  • michal_masek | 5. 3. 2013 11:17

    vařím jakzyk a najednou mi z toho vyjde svíčková :), ale je luxusní to se musí nechat !

  • Leszek | 12. 1. 2013 12:06

    Děkuji, těší mě :-*

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 | 4. 11. 2012 13:27

    Fáááákt luxusní.. Dneska jsem dělala na oběd ááá , no prostě mňááááám <3 <3 <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Vnitřnosti Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ze zeleniny Zelenina Zálivky a omáčky Vepřové Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Divoké koření Horká voda Houskový knedlík Kořen petržele Mrkev Špek Sůl Vepřové sádlo Vepřový jazyk Zakysaná smetana

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Treska na gril

Treska na gril

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Domácí langoše

Domácí langoše

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Srbské rizoto
Srbské rizoto
17
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou
Jednoduché ražničí …

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Oblíbená show hledá nové tanečníky: Co se děje ve StarDance?

Oblíbená show hledá nové tanečníky: Co se děje ve StarDance?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Luxusní špenát
Luxusní špenát
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…
Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
  • Recepty.cz
  • Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact