• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

autor: Leszek
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Hlavní jídlo
    • 1
      ks cibule velká nebo 2 menší
    • celer polovina menšího
    • sůl
    • 3
      ks mrkev velké
    • 1
      kelímek zakysaná smetana hustá
    • 2
      ks kořen petržele
    • 100
      g špek
    • divoké koření Tymián (tymiánem nešetříme:)), bobkový list, celý pepř, nové koření
    • 5
      dl horká voda
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 3
      ks vepřový jazyk
  • Příloha
    • houskový knedlík podle receptu: Výborné hrníčkové knedle http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106

Postup přípravy receptu

1
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.

RADA: Ochutnejte hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou a další moravské speciality

2
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do Pascalova hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté přidáme koření (celé koření si dávejte do čajového pytlíku nebo do uzavíratelného sítka na čaj - nebudete poté muset hledat kuličky), vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
3
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže a pustíme se do tvorby omáčky. Z té se vyjmou kuličky koření a bobkový list a vše se pomixuje do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak si ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění, ale to já neuznávám, omáčky je vždy dost a po rozmixování je hezky krémová :-P

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Při vypnutém sporáku si omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
5
Na talíř si nandáme omáčku, na ní masíčko a spolu z domácím knedlíčkem si celá rodina pošmákne. Dobrou chuť!

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

6
(Nekterým se zdá nechutné vařit jazyk vepře, ale stačí, když to pojmenujete vepřové masíčko, nikdo po nakrájení uvařeného jazyka zatím nepoznal, že to je jazyk a to měkoučké šťavnaté masíčko celé snědli. Nebe v hubě. ;))
7
Jako přílohu doporučuji výborné hrníčkové knedle dle zdejšího receptu dostupného na adrese: http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petite | 11. 3. 2015 23:25

    Jistě došlo k drobnému omylu, v obou případech bychom byli ve Francii v 17. století na poli matematiky a fyziky. Jen na kulinářských stránkách Denis Papin zůstal trochu ve stínu Blaise Pascala. Žádná tragedie. My si to přeložíme.

  • goar | 30. 8. 2014 22:47

    Pascalův hrnec je neexistující krávovina - jak jinak to popsat :))

  • Radek | 6. 8. 2013 22:21

    zkusil jsem poprvé, a měj jsem trochu více koření takže to bylo hodně ,,na divoko,, přidal jsem jednu lžíci povidel a opravdu luxus :D

  • QTK | 22. 3. 2013 15:08

    Co je to Pascalův hrnec? Já znám pouze Pascalův binomický trojúhelník...

  • michal_masek | 5. 3. 2013 11:17

    vařím jakzyk a najednou mi z toho vyjde svíčková :), ale je luxusní to se musí nechat !

  • Leszek | 12. 1. 2013 12:06

    Děkuji, těší mě :-*

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 | 4. 11. 2012 13:27

    Fáááákt luxusní.. Dneska jsem dělala na oběd ááá , no prostě mňááááám <3 <3 <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Vnitřnosti Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ze zeleniny Zelenina Zálivky a omáčky Vepřové Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Divoké koření Horká voda Houskový knedlík Kořen petržele Mrkev Špek Sůl Vepřové sádlo Vepřový jazyk Zakysaná smetana

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Belgické vafle

Belgické vafle

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

184
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
176
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
92
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
48
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
46
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Krásná Sandeva a její postřižiny: Po nemoci přišla změna!

Krásná Sandeva a její postřižiny: Po nemoci přišla změna!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Luxusní špenát
Luxusní špenát
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…
Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
Mac and cheese
Mac and cheese
Mac and cheese I.
Mac and cheese I.
Mac and cheese s chřestem a hráškem
Mac and cheese s chřestem a hráškem
  • Recepty.cz
  • Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact