• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

autor: kukiess
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 107
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg gnocchi 2 balení po 500g
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 1
      kostka uzený špek cca 5x5 cm
    • 4
      stroužek česnek podle chuti, může být i víc
    • 2
      ks cibule může být i 1 větší
    • 2
      balení sýr niva (výseč)
    • 2
      kelímek smetana na vaření 2x200g
    • 400
      g mražený špenát (sekaný, může být i ochucený)
    • 200
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý (pokud je čerstvě namletý z mlýnku, tím lépe)
    • grilovací koření
    • česnek sušený
    • olej máslo nebo olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje.
2
Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké nudličky.
3
Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (špek!) a na plátky nakrájený česnek.
4
Osolíme, opepříme, přisypeme grilovací koření, (sušený česnek) zakápneme troškou oleje, vše pořádně promícháme, ochutnáme a pokud je již dost kořeněné, necháme chvilku odstát. Čím kořeněnější, tím lepší, dodá to jemné smetanové omáčce pikantnější chuť.
5
Mezitím uvaříme gnocchi, čím déle maso čeká, tím lépe.
6
Těstoviny vsypeme do osolené vroucí vody s troškou oleje a necháme povařit na mírném ohni. POZOR! Gnocchi jsou celkem rychle hotové, hned jak vyplavou na povrch, musíme scedit. Neproplachujeme studenou vodou a rovnou vsypeme do zapékací nádoby.
7
Nakrájíme cibulku a necháme (na másle, nebo olivovém oleji nejlépe) zpěnit do růžova, poté přisypeme připravené kuřecí a osmažíme dozlatova. Když necháme cibulku a maso TROŠKU připálit, získáme lepší chuť.
8
Zalijeme smetanou, přidáme mražený (trochu rozlámaný) špenát a vaříme a mícháme, dokud se špenát úplně nerozpustí.
9
Ochutnáme, případně dokořeníme grilovacím kořením nebo sušeným česnekem a úplně nakonec přidáme strouhanou nebo nadrobno krájenou nivu a mícháme dokud se nerozpustí.
10
Omáčku máme hotovou, zalijeme jí připravené gnocchi v zapékací míse, posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě nakrátko (5-10minut na 200°) zapéct, aby se vytvořila sýrová krusta.
11
Dobrou chuť! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie22 | 31. 1. 2019 07:24

    A ještě pro upřesněná - dávala jsem 3x200g smetany (ne na vaření, ale na šlehání)... Tím se dá také "překořenění" zachránit, pokud máte tu třetí "rezervní" smetanu po ruce a ne v obchodě ;-)

  • Marie22 | 31. 1. 2019 07:21

    Naprosto luxusní! Děkuji Vám za recept. Doporučuji grilovací koření bez soli, ale protože jsem předem počítala, že mi niva všechno dosolí, tak jsem byla opatrná (kdyby ne, nedopadlo by to dobře :-D ). Takže doporučuji dochucovat, AŽ PO přidání nivy. Ještě jednou díky. Je to opravdu moc dobré, hlavně když se to celé ještě pár hodin po dopečení uleží. :-) :-)

  • kukiess
    kukiess | 7. 3. 2016 11:21

    Dobrý den, Ivano, to mě samozřejmě velmi mrzí, pokud se k přípavě dostanete i příště, budete vědět, že dosolit se dá vždy, každá sůl solí jinak a každý by si měl nejprve přečíst ingredience a tomu přizpůsobit míru koření :). Pokud se nepletu, nikde jsem nepsala, že se má okořenit pořádně, ale třeba už mé počítačem poškozené oko občas vynechává. Co se týká nivy, je na každém, co si do receptu přidá, či ne, na vaření nikdy není žádný správný postup, proto je kuchyně kouzelná, že si každý může poupravit, jak mu to chutná nejvíce. A u nás máme rádi vše sakumprásk, tak jak jsem psala, ale někdy je třeba i chuť na jemnější verzi bez zrajícího sýra a špenát obměnit např. žampiony. Přeji Vám tedy mnoho úspěchů do dalšího vaření a pevnou ruku při kořenění :-) . K.

  • Ivana | 7. 3. 2016 11:06

    Dobrý den, Ivano, to mě samozřejmě velmi mrzí, pokud se k přípavě dostanete i příště, budete vědět, že dosolit se dá vždy, každá sůl solí jinak a každý by si měl nejprve přečíst ingredience a tomu přizpůsobit míru koření :). Pokud se nepletu, nikde jsem nepsala, že se má okořenit pořádně, ale třeba už mé počítačem poškozené oko občas vynechává. Co se týká nivy, je na každém, co si do receptu přidá, či ne, na vaření nikdy není žádný správný postup, proto je kuchyně kouzelná, že si každý může poupravit, jak mu to chutná nejvíce. A u nás máme rádi vše sakumprásk, tak jak jsem psala, ale někdy je třeba i chuť na jemnější verzi bez zrajícího sýra a špenát obměnit např. žampiony. Přeji Vám tedy mnoho úspěchů do dalšího vaření a pevnou ruku při kořenění :-) . E.

  • Ivana | 2. 2. 2016 14:12

    Tenhle popis u postupu mě moc mrzí, poprvé se mi stalo, že to mam přesolené, psala jste pořádně okořenit, že omáčka ze smetany je jemná.. jenomže ta niva zrovna ne, měla by jste to upravit a dopsat, ať to člověk okoření pořádně, ale kořením grilovacím bez soli, nebo ať se počítá s rezervou a případně se to dokoření až nakonec, když je omáčka hotová.. nechala jsem se unést a nebála jsem se toho a takhle to dopadlo.. =/ JInak chválím, než jsem tam dala tu nivu tak ta omáčka byla skvělá, myslím, že ta niva je to dokonce zbytečná, možná by s tam nemusela dávat vůbec =) :-\

  • SOnina | 20. 1. 2016 10:09

    Gnocchi před zapekaním nevařím..a jsou taktéž výborné..

  • markéta | 3. 2. 2015 18:27

    naprosto geniální, opravdu strašně moc vynikající, mockrát děkuji ;-)

  • srdicko1 | 19. 12. 2014 11:28

    právě jsem dovařila, bylo to výborné, jen jsem vynechala nivu a místo ní tam přihodila jednu kostku apetita. Mňamka

  • pepek | 9. 11. 2014 11:46

    Jak jsem to zalil smetanou tak jsem si řekl ze to jist nebudu. Manželku jsem donutil to ochutnat první ale musím říct ze luxus. Jen toho je minimalne na 6 porci spise víc ještě.

  • AniiD | 8. 10. 2014 17:14

    Opravdu výborný recept :) ještě lepší je to udělat z domácích gnocchi ne z kupovaných :)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 10. 9. 2014 06:48

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Haragan | 9. 9. 2014 21:43

    Přesně tak. Takhle dohromady jsou fakt luxusní. A ta sýrová krusta je třešinka na dortu. :-* jen když jsem pohyboval kurzorem tak nevím proč ale kliklo mi to na hodnocení 5 :-$ A nevím jak to zrušit.Patří tam za jedna :'(

  • Kris | 24. 7. 2014 17:49

    Dobrý den. Zkusila jsem uvařit tento pokrm a musím říci, že jak již sám název napovídá, tak byl vskutku vynikající. Jsem kuchař začátečník, ale i přes to se mi na přípravě tohoto pokrmu nezdálo nic až tak těžkého. Všem ho vřele doporučuji alespoň zkusit.

  • Nic | 24. 6. 2014 22:05

    přidala jsem tam jeste tavený sýr výborný recept 8-)

  • Jarulinka1
    Jarulinka1 | 14. 4. 2014 16:45

    8-) fakt luxus

  • Nicola | 5. 1. 2014 23:11

    Naprostá lahůdka, přítel se olizoval až za ušima a to má pěkně mlsný jazýček! Okamžitě řadím mezi svých TOP 10 receptů! :)) :-)

  • lucadanek | 12. 11. 2013 08:48

    Opravdu luxusní, blahopřeji :-) !

  • Kristi | 20. 10. 2013 13:16

    :)))))

  • Kristi | 20. 10. 2013 13:15

    Ondra tomu nasadil korunku :))) úúžasný recept! MŇAM

  • Ondra | 30. 8. 2013 21:48

    Jsem muž. Výborně uvařím čaj. Usmažím vajíčka se slaninou. Ale tohle byla výzva. Moje žena si mě chce podruhé vzít a matka závidí, že si mě vzít nemůže :-) Recept si napíšu do deníčku, hned za chleba s máslem a šunkou :-) Díky.

  • kukiess
    kukiess | 25. 8. 2013 11:03

    Všem děkuji za hodnocení, pro mě jakožto začínající kuchařku je to příjemné pohlazení, když vidím, že můj recept má takový úspěch :-) věřím, že většina zkušených nebo profesionálních kuchařů by nad touto překombinovanou smrští protočila bulvy, ale nemohu si pomoct, nám to doma všechno takhle dohromady velmi chutná :-P .. když si dávám gnocchi v restauraci, tak jsou buďto smetanové se špenátem, nebo jen s nivou, nebo jen s kuřecím a vždy mi tam ostatní ingredience chybí a musím si pak udělat ty své sakumprásk vše dohromady :-D ... Děkuji a doufám, že bude chutnat i nadále :-)

  • lkomarkova | 22. 8. 2013 13:56

    Recept jsem zkusila místo nivy s taveným sýrem a také výborné. Tuto variantu mohu doporučit pro ty co nejedí nivu. Děkuji mnohokrát za skvělý recept.

  • shinemari21 | 11. 7. 2013 13:56

    Jenom pri cteni receptu se mi zbihaly sliny, po otestovani na manzelovi jsem zaradila do kucharky vyborne, a maso sem si nalozila 2 hodinky dopredu. ;-)

  • milacik100
    milacik100 | 1. 7. 2013 11:13

    nam nam nam, davam za 1

  • milacik100
    milacik100 | 1. 7. 2013 11:11

    namka jak svina :-) davam za 1

  • novaska4 | 21. 6. 2013 12:56

    fakt-LUXUSNI-ani tu smetanu jsem nedavala....parada,zaradim pravidelne do našeho jidelnicku-uvarila jsem tuto dobrotu synovi za statnice-miluje gnochi a nivu

  • Markéta I | 4. 5. 2013 19:35

    Gnocchi připravuji podle tohoto receptu již několik let a mohu jen doporučit :-) doma se po nich zapráší raz dva!

  • RobiOli | 20. 4. 2013 18:00

    Ďakujeme za recept, urobili sme si to u nás na intráku a bolo to vynikajúce. No keďže sú gnocchi veľmi sýte, z pôvodných štyroch porcií to zatiaľ vyzerá na osem ;-)

  • Kerstin | 17. 4. 2013 11:17

    Přidala jsem ještě žampiony a nemělo to chybu. Skvělý recept ;-)

  • Petra | 6. 3. 2013 19:01

    Dnes jsem skoušela poprvé a opravdu výborný <3 recept určitě zopakuji :)

  • lencicak89 | 2. 3. 2013 21:04

    Moc dobré :-)

  • KateřinaSchovank | 27. 2. 2013 11:14

    Velmi dobré, jen mi tam trochu vadí ten špek, příště ho určitě vynechám.... ale jinak lahůdka :-)

  • Adina V.
    Adina V. | 19. 2. 2013 12:03

    Zbožňuji tento recept a velmi ráda se k němu vracím :-) Zrovna včera jsem je dělala k večeři a jako vždy, luxusní! :-)

  • Luk3z | 6. 2. 2013 17:27

    Naprosto vynikající!

  • Mona | 28. 1. 2013 17:51

    Vynikající. Už jsem doporučila recept dalším a vždy velká pochvala.

  • kuchar | 18. 12. 2012 12:39

    Musím opravdu uznat, že toto je velmi povedený recept!! Good job! 8-)

  • LLenkaa | 26. 11. 2012 09:49

    Vynikající!! Nemá slov :-P

  • Anonymous | 26. 10. 2012 14:30

    doopravdy bomba :) doporučuji

  • Laura | 25. 10. 2012 15:15

    Výborný :-) Nic lepšího jsem snad nejedla ;-) 1*******

  • Anonymous | 25. 8. 2012 09:19

    hmmmmm bomba,jdu si jeste přidat :-)

  • McBogy | 23. 8. 2012 17:56

    chuťovej orgasmus

  • Martinka | 22. 5. 2012 18:34

    jsou moc dobré ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:00

    Jsou moc dobré, dělám často, špek tam nedávám, když je víc času vařím špenát se sýry zvlášť, maso zvlášť a pak to v zapékací míse smíchám vše dohromady a zapeču. ;-)

  • polmari | 29. 9. 2011 07:25

    super

  • polmari | 20. 9. 2011 12:30

    Absolutně eňo ňuňo - přiznám se, že jsem už nezapékala, protože sliny se sbíhaly přespříliš :-P a těch 10 minut na zapékání mi přišlo až moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Gnocchi Kuřecí
Maso Pokrmy Z těstovin Drůbeží Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Česnek sušený Cibule Gnocchi Grilovací koření Kuřecí prsa Mražený špenát Olej Pepř mletý Smetana na vaření Sůl Sýr Sýr Niva Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

32
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr…
18
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
18
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
18
Vánoční jihočeský kuba
Vánoční jihočeský kuba
17
Rychlá hrachová polévka
Rychlá hrachová polévka

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Další doporučené recepty:

Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní špenát
Luxusní špenát
Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Luxusní vepřový jazyk s domácím…
Mac and cheese
Mac and cheese
  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact