• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové brambory z rautu
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní špenátové brambory z rautu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní špenátové brambory z rautu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory Větší nové
    • 150
      g listový špenát Spařený
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce smetana
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nové větší brambory důkladně omyjeme, ale neškrábeme je. Pak je uvaříme tak, aby byly měkké, ne však rozvařené. Podélně rozpůlíme a opatrně vydlabeme tak, aby zůstala asi půlcentimetrová vrstva jako krusta. Vydlabanou část brambor rozhňácáme vidličkou, smícháme s najemnou posekaným spařeným špenátem, rozmačkaným česnekem, vejcem, smetanou, pepřem a solí (soli to chce poměrně hodně) a nahňácáme zpět do půlek brambor, aby nám vznikla malá čepička.
2
Dáme do trouby a zhruba 40 minut při 250 °C zapečeme na lehce vymaštěném pekáči.Kdo chce jinou variantu, může místo česneku dát 100 g strouhané nivy.Tato příloha se hodí k pečeným a zejména grilovaným masům, ale lze jíst i jako samostané jídlo.
3
Proč z rautu? Ochutnala jsem je tam a řekla si, že přece na to musím přijít...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Tarabová | 20. 6. 2006 10:36

    Tak jsme si v neděli opravdu pochutnali, také jsem na to postrouhala eidam a nemělo to chybu, na rozdíl od Airan jsme měli s pečeným kuřátkem.

  • Airan | 19. 6. 2006 17:30

    A tohle uz jsem delala podle stejneho receptu od pani Kabrtove:-) Nahore jen postrouham jeste eidam - je to jedna z nasich oblibenich chutovek. Moc radi si k tomu davame bulharsky tarator - 1velky jogurt, pul kelimky ledove vody, 1okurka nakrajena (v ZADNEM pripade ne strouhana) 3 rozdrcene strouzky cesneku v hmozdyri se soli, trochu kopru a 1lzice oleje. Kombinace je uzasna:-)))

  • Jana Kutačová | 15. 6. 2006 17:53

    Jéé..mňam,zase špenátek.o)

  • Alena Tarabová | 15. 6. 2006 15:23

    Tak, Lidko, tohle jste tedy vyhmátla velmi dobře, a nejdůležitější bude to hňácání, už se na to těším, zítra mi přijedou děti a zrovna jsem přemýšlela co na nich vyzkouším. Moc díky za vynikajjící nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Listový špenát Pepř mletý Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
30
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
29
Kuře pečené s jemnou nádivkou
Kuře pečené s jemnou…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
28
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Luxusní špenátové brambory z rautu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact